Recept Marcipánový med

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marcipánový med

Úvod

Ve sladké kuchyni má mnohostranné pouzití.

Postup

Med dejte do hrnce.
Marcipánovou hmotu nakrájejte na malé kousky a pridejte ji k medu.
Mixujte rucním mixerem nejdríve na nejnizssí stupen, potom na nejvyssí stupen asi 3-4 minuty. Med se musí s marcipánem dobre spojit.
Marcipánový med naplnte do vhodné sklenice a nechte jej stát alespon týden, radeji déle. Vydrzí nejméne 1 rok.
Do sklenice se dá pridat vanilkový lusk. V tom prípade jej ponechte v marcipánovém medu nejméne 3 týdny, radeji jednou tak dlouho.

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.03.10 vloženo
  • 3643x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+stání

Ingredience

  • >
  • 500 g medu, nejlépe lesního
  • 200 g marcipánové hmoty
  • evt. 1 vanilkový lusk, podélne rozríznutý

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánový med

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
SweetThink
12 příspěvků 26.03.10 21:56
Re: Marcipánový med.

To je super recept :-) Inspiroval mě k jednomu cukrářskému pokusu, který mám dlouho namyšlený, ale něco mu právě chybělo :-)

 
pekarka
410 příspěvků 26.03.10 21:26
Re: Marcipánový med.

No já bych to do perníku asi nedala. Já jsem pro klasický med, perníčky a teprve potom na to něco marcipánového. :)

 
spiser
717 příspěvků 26.03.10 19:18
Re: Marcipánový med. Wolfg.

Marcipánový med lze pouzít vsude tam kde se pouzívá obycejný med a kde marcipánová príchut je zádoucí. Napr. se dá pouzít ke snídani na toasty treba s pridáním citronové stávy. Smíchaný s drcenými orechovými jádry se dá pouzít místo marmelády nebo povidel na koláce, na palacinky, jako nápln do pecených jablek nebo jiného ovoce. Dal by se pouzít i pri príprave perníku (nemám vyzkousené) místo obycejného medu a pod. Snad to stací?

 
Wolfg
583 příspěvků 25.03.10 17:01
Re: Marcipánový med.

Zajímavá míšeninka, rád bych zkusil. Nevím, zda slouží jen k bohapustému ulizování (to chápu skvěle)nebo je určena k čemusi konkrétnímu. Doplň, mořský vlku. Dík

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Cuketové placky Cuketové placky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz