Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve sladké kuchyni má mnohostranné pouzití.
Med dejte do hrnce. Marcipánovou hmotu nakrájejte na malé kousky a pridejte ji k medu. Mixujte rucním mixerem nejdríve na nejnizssí stupen, potom na nejvyssí stupen asi 3-4 minuty. Med se musí s marcipánem dobre spojit. Marcipánový med naplnte do vhodné sklenice a nechte jej stát alespon týden, radeji déle. Vydrzí nejméne 1 rok. Do sklenice se dá pridat vanilkový lusk. V tom prípade jej ponechte v marcipánovém medu nejméne 3 týdny, radeji jednou tak dlouho.
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marcipánový med
To je super recept
Inspiroval mě k jednomu cukrářskému pokusu,
který mám dlouho namyšlený, ale něco mu právě chybělo 
410 příspěvků 26.3.10 21:26
No já bych to do perníku asi nedala. Já jsem pro klasický med, perníčky a teprve potom na to něco marcipánového.
717 příspěvků 26.3.10 19:18
Marcipánový med lze pouzít vsude tam kde se pouzívá obycejný med a kde marcipánová príchut je zádoucí. Napr. se dá pouzít ke snídani na toasty treba s pridáním citronové stávy. Smíchaný s drcenými orechovými jádry se dá pouzít místo marmelády nebo povidel na koláce, na palacinky, jako nápln do pecených jablek nebo jiného ovoce. Dal by se pouzít i pri príprave perníku (nemám vyzkousené) místo obycejného medu a pod. Snad to stací?
584 příspěvků 25.3.10 17:01
Zajímavá míšeninka, rád bych zkusil. Nevím, zda slouží jen k bohapustému ulizování (to chápu skvěle)nebo je určena k čemusi konkrétnímu. Doplň, mořský vlku. Dík