Recept Marcipánový med

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marcipánový med

Úvod

Ve sladké kuchyni má mnohostranné pouzití.

Postup

Med dejte do hrnce.
Marcipánovou hmotu nakrájejte na malé kousky a pridejte ji k medu.
Mixujte rucním mixerem nejdríve na nejnizssí stupen, potom na nejvyssí stupen asi 3-4 minuty. Med se musí s marcipánem dobre spojit.
Marcipánový med naplnte do vhodné sklenice a nechte jej stát alespon týden, radeji déle. Vydrzí nejméne 1 rok.
Do sklenice se dá pridat vanilkový lusk. V tom prípade jej ponechte v marcipánovém medu nejméne 3 týdny, radeji jednou tak dlouho.

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.03.10 vloženo
  • 3735x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+stání

Ingredience

  • >
  • 500 g medu, nejlépe lesního
  • 200 g marcipánové hmoty
  • evt. 1 vanilkový lusk, podélne rozríznutý

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánový med

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
SweetThink
12 příspěvků 26.03.10 21:56
Re: Marcipánový med.

To je super recept :-) Inspiroval mě k jednomu cukrářskému pokusu, který mám dlouho namyšlený, ale něco mu právě chybělo :-)

 
pekarka
410 příspěvků 26.03.10 21:26
Re: Marcipánový med.

No já bych to do perníku asi nedala. Já jsem pro klasický med, perníčky a teprve potom na to něco marcipánového. :)

 
spiser
717 příspěvků 26.03.10 19:18
Re: Marcipánový med. Wolfg.

Marcipánový med lze pouzít vsude tam kde se pouzívá obycejný med a kde marcipánová príchut je zádoucí. Napr. se dá pouzít ke snídani na toasty treba s pridáním citronové stávy. Smíchaný s drcenými orechovými jádry se dá pouzít místo marmelády nebo povidel na koláce, na palacinky, jako nápln do pecených jablek nebo jiného ovoce. Dal by se pouzít i pri príprave perníku (nemám vyzkousené) místo obycejného medu a pod. Snad to stací?

 
Wolfg
583 příspěvků 25.03.10 17:01
Re: Marcipánový med.

Zajímavá míšeninka, rád bych zkusil. Nevím, zda slouží jen k bohapustému ulizování (to chápu skvěle)nebo je určena k čemusi konkrétnímu. Doplň, mořský vlku. Dík

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz