Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jaqueline Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Marcipan zmiešame s cukrom, pridáme čokoládu a rum. Vyformujeme guľky a namáčame v čokoláde. Hned ozdobíme orechami a necháme zaschnúť. Guľky poukladáme do papierových košičkov.
Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marcipánovo – orechové guľky
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Stavila jsem se u mamky, abych Ti opsala racept na cukrářskou hmotu s mandl. příchutí - tady je : 300 gr. ml. cukru, trochu syrového bílku, 80 gr. másla, 80 gr. sušeného mléka / ne to granulované / a mandlové aroma se zpracují v kompaktní hmotu, která se dá tvarovat, nebo rozvalovat na mletém cukru. Výsledek je moc dobrý. Já to kombinuju s lineckým pečivem tak, že z rozválené manl. hmoty vykrájím stejné tvary jako z lineckého a spojuji je vanilk. krémem. Možno zdobit čokoládou. Třeba to půjde i do těch koulí, v každém případě je to o jiných penězích.
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Ji má určite pravdu, pokiaľ ide o ten správny marcipán na zdobenie, ale na takéto guľky by som asi mandle pokojne pomlela na orechovom mlynčeku alebo posekala v mixéri (ešte jemnejšie). Snáď by bolo vhodné nepracovať s čerstvo olúpanými mandľami, ale nechať ich trochu preschnúť, aby boli krehkejšie a cestíčko (mandle s cukrom a bielkom) skutočne dôkladne vymiesiť.
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Poradit můžu, ale jestli se Ti to bude chtít dělat, je na Tobě. K výrobě domácího marcipánu je zapotřebí : 100 gr. spařených, oloupaných mandlí, 100 gr. prosátého moučkového cukru a kousek syrového bílku. Když říkám kousek, tak tím myslím méně než z jednoho vajíčka a bohovskou trpělivost. Mandle je třeba rozstrouhat na té části struhadla, kterou se normálně zpracovává muškátový ořech. Já to řeším tak, že si mandle i struhadlo dám do zadělávací mísy, sednu si s tím k TV a pěkně po jedné mandličce strouhám do zblbnutí. K dokonale rozstrouhaným mandlím přidám cukr, promíchám, přidám trochu bílku a hnětu a hnětu. Podle potřeby přidám tu trochu bílku, tu trochu cukru. Výsledkem je kompaktní hmota, kterou lze tenoučce rozválet, či jakkoliv tvarovat. Možná ví někdo další o mašince, která by to dokázala zpracovat. Klasický kafemlýnek ani robot zn. RONIC to nejsou, to mám odzkoušeno a struhadlo na ořechy je také špatná volba, je moc hrubé.
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Aký marcipám používate, ja som videla iba malé balenie asi 80g za 50,–Sk. Tak by sa tie guľky dosť predražili

Viem, že na kvalite sa nemá šetriť, ale verím, že asi máte iný zdroj marcipánu
Vopred za tip ďakujem