Recept "Marcipánové" rohlíčky paní Doubravky
salgo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Uvařené brambory (musí to být ty rozsypavé) prolisujeme, přidáme cukr a na ohni mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme kakao, rum, skořici, a tak dále, prostě všechny příchutě a na zahuštění piškotové drobky (dle potřeby). Po vychladnutí formujeme malé rohlíčky (asi jako vanilkové) a balíme ve vanilkovém cukru. Necháme 2-3 dny vyschnout. Tenhle recept zřejmě pochází z dob, kdy bylo všeho nedostatek, snad je válečný, nevím, dostala jsem ho od jedné hodné paní. A když jsem ho poprvé udělala, moje mlsná rodina se na cukroví vrhla a nikdo nepoznal a nevěřil že je z brambor.
Recept je z kategorií: Cukroví
- 18.11.04 vloženo
- 6694x zobrazeno
Ingredience
- 1/2 kg uvařených brambor
- 1/2kg cukru krupice
- kakao
- rum
- skořice
- kokos
- mleté oříšky
- mandlová příchuť
- vše podle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu "Marcipánové" rohlíčky paní Doubravky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na "Marcipánové" rohlíčky paní Doubravky
131 příspěvků 25.1.09 03:43
Probírám se recepty a "vylovila " jsem tyto rohlíčky. Ráda bych věděla jestli je loni nebo snad letos už někdo zkoušel a popřípadě jak dlouho se dají skladovat. Díky za odpověď.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
myslela jsem si to, ale raději se zeptám.
146 příspěvků 25.1.09 03:43
Brambory vařím oloupané. Vodu nepřidávám, protože ony ty měkké brambory jsou vždycky takové „rozblemtané“, takže to není potřeba. Ale pokud bys je měla moc suché, určitě není problém tam trošku vody přilít, na dno, a pak to prostě déle povařit, aby se zase odpařila.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Vaříš ty brambory ve slupce anebo jako na kaši oloupané a pokrájené??? Sliješ je úplně anebo dole necháš trošlu vody???
Díííky!
moc Ti děkujůů, céčka to je onoo..huráá..Takové ty brambory předem navážené a balené v sáčcích to mají napsáno na obalu. Teď už je sehnat bude hračka..:-))
589 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak jsem tak odkoukala v obchodech, jsou jednotlivé varné typy brambor:
)))
A - lojovaté brambory… ty jsou vhodné do salátů,
B - přílohové brambory… jako klasická příloha,
C - moučné brambory… vhodné na kaši a Marcipánové rohlíčky paní Dobravky…
Obecně - od A po C se zvyšuje „moučnost“ brambor… Kdo jaký typ použije na jaké jídlo je záležitost chuti a zvyku…
Salgo, to je bezva, teď jsem ho teprve objevila. Hrozně moc zajímavý recept, děkujuu. Zařadím do svého seznamu vánočních cukrdlátek.
Jenom nevíte někdo prosím, jak se vyznačují moučné brambory? Vím, že se značí A nebo B, C, D. Každý druh se hodí na něco jiného, ale já to nikdy příliš nezkoumala. To bych teď měla..
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Aha, tak děkuji, to jsem tedy zvědavá
.
146 příspěvků 25.1.09 03:43
skutečně se tam nic nepřidává. Asi stačí voda v bramborách a možná udělá svoje i ten rozpouštějící se cukr. Ta hmota musí být nakonec dost hustá, by se z ní dalo tvarovat cukroví.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
No bezva … a teď abych šla shánět ty rozsýpací brambory, když už mi došly
.
Jen něco nechápu, píšeš: „Uvařené brambory prolisujeme, přidáme cukr a na ohni mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme kakao, rum, skořici, a tak dále, prostě všechny příchutě a na zahuštění piškotové drobky (dle potřeby)“, ale mně připadá, že i bez míchání a vaření jsou to všechno ingredience velmi husté, nepřijde tam žádná tekutina nebo tuk?? Děkuji za odpověď.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Huráááá! Jdu kupovat rozsypavé brambory!!!!
Díky, Salgo!
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
No konečně Salgo. Díky moc.