Recept Marcipánové myši

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marcipánové myši

Postup

V míse smíchejte mandle s cukrem a uprostred vytvorte dulek. Do nej dejte bílek a varekou dobre promíchejte. Pridejte prípadne pár kapek mandlové esence. Smes vyklopte na vál a hnette 5 minut az je marcipán suchý a hladký bez hrudek. Rozdelte marcipán na 16 stejných dílu, z kazdého dílu odeberte kousek na usi. Kazdou porci vyválejte na tlustý válecek který na jednom konci vyformujte do tupé spice predstavující hlavu. Do hlavy vmácknete dve cukrové kulicky jako oci. Na kazdé strane hlavy udelejte malý zárez, z odlozeného marcipánu zformujte usi a vsadte je pevne do zárezu. Pod oci vmácknete korintku jako nos mysi. Na zadní strane mysi udelejte malý zárez a do nej vmácknete kousek papírové girlandy jako mysí ocásek. Hotové mysi nechte asi 2 dny vychladit a oschnout. Uchovávané v krabici v chladnicce vydrzí az 4 týdny. 16 mysí. Pozn.: Výroby mysí se mohou zucastnit i malé deti. Nepouzívají se zádné ostré nástroje (krome malého nozíku) ani horký sporák ci trouba.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 20.09.07 vloženo
  • 12491x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+schnutÄ‚

Ingredience

  • 200 g mletých mandlí
  • 2½ dl prosátého mouckového cukru
  • 1 pasteurisovaný vajecný bílek
  • mandlová esence, lze vynechat
  • 32 barevných cukrových kulicek
  • 16 korintek
  • papírové girlandy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánové myši

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Myslím si, Martifulko, ze by se to dalo udelat i z kupovaného marcipánu. Takze by sis usetrila cestu do Kodane!!

Martifulka
66 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Díky všem… Spiser, musím říci, že by se mi opravdu líbilo, kdyby se to u nás prodávalo i v malém množství jako u vás, ale zatím nic… No snad na to někdo přijde, časem… Držím se toho, že salmonelu z čerstvých vajec dostat můžeme a nemusíme, ale zbytečně riskovat není důvod - konec konců nemusím mít vždycky něco „extra“ :-))) Takže vidím ještě jednu šanci - zajedu si někam k Vám a tam nakoupím a vyzkouším… :-) No a pak, až zjistím, jak je to bezva, budu muset vymyslet jak dál :-)
Krásný den a víkend, M.

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

To sa teda nečudujem, že v tom hoteli hosti ochoreli, keď kuchár vajíčka zohrial, zjavne ich okamžite nespotreboval a tak vytvoril salmonelám ideálne prostredie.
Ja mám doposiaľ s čerstvými vajíčkami uskladnenými v chladničke dobré skúsenosti, ale, samozrejme, nikomu by som opatrnosť nevyčítala.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Jaká vejce se pouzijí, si, samozrejme, rozhodne kazdý sám. Nerad bych ale aby mne nekdo obvinil z toho, ze se z tohoto marcipánu priotrávil.
Na snímku jsou pasteurisovaná vejce jak se prodávají tady. Vepredu bílky, potom zloutky, vzadu celá vejce.

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

tady je asi prodávájí jen ve velkém pro cukrárny a jiné velkovýrobny, v obchodech jsem to ještě neviděla - ale třeba blbě koukam. Ale vzhledem k tomu, že tudíž lidé používají ty nepasterizované a salmonelu sice občas někdo dostane, ale zase to nemá každý dvakrát do roka, tak to snad taková hrůza nebude.
tady je odkaz na velkoprodej:
 http://www.zaruba-mk.cz/…_katalog.php?…

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Tohle bych, Svato, neriskoval. Zde je hodne prípadu kdy lidé snedli syrové, salmonelou infikované vejce a onemocneli salmonelózou. Naposledy hosté jednoho hotelu kde kuchar „desinfikoval“ vejce tak, ze je na chvíli vystavil horké páre. Vsichni kdo tato vejce snedli skoncili v nemocnici s otravou salmonelou. Nechci strasit ale salmonela se nepotrebuje mnozit na to aby byla nebezpecná. Proto se vejce prodávají pasteurisovaná.

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Z tohto cestíčka som roky robievala rôzne zvieratká a zdobila nimi torty pre deti. Pokiaľ ich nevyložíš na pár hodín na slnko a zjedia sa normálne s tortou, netreba si zo salmonel robiť ťažkú hlavu, nebezpečné sú vtedy, ak majú príležitosť pomnožiť sa, a to pri rozumnom zaobchádzaní s jedlom nemajú. A tá troška potravinárskych farbív, čo sa použijú, nezváži vskutku nič popri tom, kde všade inde sú a nehovorí sa o tom.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Bohuzel Ti neporadím. Zde se pasteurisované bílky, ale i zloutky a rozmíchaná celá vejce, prodávají ve vsech supermarketech. Jak je to v CR nevím ale snad se Ti nekdo ozve.

Martifulka
66 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marcipánové myši.

Kde se, prosím, dá pořídit pasterizovaný vaječný bílek? To je úžasný nápad - sposutu věcí neděláme, protože se do nich dávají syrová vejce… Díky moc za odpověď a za recept!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Květáková polévka Květáková polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz