Recept Marcipánové hříbky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Postrouhané mandle smícháme s bílky a cukrem a hmotu roztíráme válečkem na desce nebo válu, až je hladká. Pak ji rozdělíme na poloviny, jednu obarvíme kakaem a druhou necháme bílou. Uděláme váleček, nakrájíme na stejné kousky a uděláme z nich kuličky. Bílé kuličky smáčkneme do tvaru nožek hříbečků a do tmavých kuliček uděláme prstem ďolík a posadíme na bílou nožičku, potřenou nahoře bílkem. Necháme v teplé místnosti schnout. Druhý den můžeme ještě hlavičky namáčet v kakaové nebo čokoládové polevě.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 01.11.03 vloženo
  • 7468x zobrazeno

Ingredience

  • 14 dkg loupaných strouhaných mandlí
  • 14 dkg moučkového cukru
  • 2 bílky
  • podle potřeby citronová šťáva
  • lžička kakaa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánové hříbky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Květáková polévka Květáková polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz