Recept Marcipánové hříbky

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Postrouhané mandle smícháme s bílky a cukrem a hmotu roztíráme válečkem na desce nebo válu, až je hladká. Pak ji rozdělíme na poloviny, jednu obarvíme kakaem a druhou necháme bílou. Uděláme váleček, nakrájíme na stejné kousky a uděláme z nich kuličky. Bílé kuličky smáčkneme do tvaru nožek hříbečků a do tmavých kuliček uděláme prstem ďolík a posadíme na bílou nožičku, potřenou nahoře bílkem. Necháme v teplé místnosti schnout. Druhý den můžeme ještě hlavičky namáčet v kakaové nebo čokoládové polevě.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 01.11.03 vloženo
  • 7943x zobrazeno

Ingredience

  • 14 dkg loupaných strouhaných mandlí
  • 14 dkg moučkového cukru
  • 2 bílky
  • podle potřeby citronová šťáva
  • lžička kakaa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánové hříbky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz