Recept Marcipánová jablka

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jablka umyjte, osuste a zbavte je jádrince. Vodorovne je rozpulte, poloviny jablek dejte do tukem vymazaného pekáce reznou stranou nahoru a posypte je skoricí. Predpecte je pri 200 st. C 15 minut. Vejce rozdelte na zloutky a bílky. Zloutky rozmíchejte s rozdrobeným marcipánem a cukrem na krém. Z bílku uslehejte pevný sníh. Na jablka rozdelte nejdríve marcipánový krém a na nej uslehaný sníh. Gratinujte v troube, evt. ve formickách, pri 200 st. C 10-15 minut. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 16.11.08 vloženo
  • 2763x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velká jablka
  • 1/4 KL mleté skorice
  • 2 vejce
  • 75 g marcipánu
  • 2 PL mouckového cukru
  • 4 kopecky vanilkové zmrzliny
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánová jablka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz