Recept Marcipánová jablka

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jablka umyjte, osuste a zbavte je jádrince. Vodorovne je rozpulte, poloviny jablek dejte do tukem vymazaného pekáce reznou stranou nahoru a posypte je skoricí. Predpecte je pri 200 st. C 15 minut. Vejce rozdelte na zloutky a bílky. Zloutky rozmíchejte s rozdrobeným marcipánem a cukrem na krém. Z bílku uslehejte pevný sníh. Na jablka rozdelte nejdríve marcipánový krém a na nej uslehaný sníh. Gratinujte v troube, evt. ve formickách, pri 200 st. C 10-15 minut. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 16.11.08 vloženo
  • 2881x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velká jablka
  • 1/4 KL mleté skorice
  • 2 vejce
  • 75 g marcipánu
  • 2 PL mouckového cukru
  • 4 kopecky vanilkové zmrzliny
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánová jablka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz