Recept Marcipánová jablka

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jablka umyjte, osuste a zbavte je jádrince. Vodorovne je rozpulte, poloviny jablek dejte do tukem vymazaného pekáce reznou stranou nahoru a posypte je skoricí. Predpecte je pri 200 st. C 15 minut.
Vejce rozdelte na zloutky a bílky. Zloutky rozmíchejte s rozdrobeným marcipánem a cukrem na krém. Z bílku uslehejte pevný sníh.
Na jablka rozdelte nejdríve marcipánový krém a na nej uslehaný sníh. Gratinujte v troube, evt. ve formickách, pri 200 st. C 10-15 minut. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.11.08 vloženo
  • 2505x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velká jablka
  • 1/4 KL mleté skorice
  • 2 vejce
  • 75 g marcipánu
  • 2 PL mouckového cukru
  • 4 kopecky vanilkové zmrzliny
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marcipánová jablka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz