Recept Manhattanská roláda – podľa Mary Berry

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Manhattanská roláda – podľa Mary Berry

Postup

Dva plechy s rozmermi 33 x 23 cm vymastíme tukom a prikryjeme pergamenovým papierom. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého postupne pridávame 75 g cukru a dalej šľahame, kým sa cukor nerozpustí a pena neostane hustá. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Vo väčšej nádobe elektrickým šľahačom rozšľaháme žĺtky a zvyšok cukru, až získame citrónovožltú hustú penu. Pridáme múku a 45 g kakaa. Dalej šľahame a občas stierame nádobu stierkou. Do tejto zmesi po tretinách jemne vmiešame sneh z bielkov. Zmes vylejeme na dva plechy a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi 8 – 10 minút, kým cesto nie je na dotyk pružné. Na dve čisté utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Z platov odstránime pergamenový papier. Podľa potreby odrežeme spečené okraje. Po dĺžke cesto v utierke zrolujeme. Rolky položíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme biely maslový krém: V ťažkej rajnici na miernom ohni ohrievame mlieko. Ked začína vrieť, rajnicu z ohňa odstavíme. Pridáme bielu čokoládu polámanu na kúsky a metličkou miešame, aby sa čokoláda rozpustila. Primiešame kávový likér. Necháme vychladnúť a na 30 minút uložíme do chladničky, občas premiešame. Do veľkej misy dáme preosiaty práškovy cukor a zmäknuté maslo. Ručným mixérom šľaháme 10 minút na ľahkú penu. Do speneného maslového krému postupne pridávame bielu čokoládovú zmes a dalej šľahame. Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému. Opäť zrolujeme, ale už bez utierky. Rozbalíme dalšie cesto a potrieme druhou tretinou krému. Zrolovaný kus prvého platu priložíme k strane druhého platu a spolu zrolujeme. Vrch rolády potrieme zvyšným krémom a ozdobíme hoblinkami čokolády. Čokoládové hoblinky: V rukách mierne ohrejeme čokoládu, aby trocha zmäkla. Pevným ťahom noža (škrabkou) na čistenie zeleniny strúhame hoblinky. Použitim tenšej strany noža získame tenšie hoblinky, rezaním tupou stranou zasa hrubšie. Prenášame ich slamkou.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 19.04.05 vloženo
  • 14821x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Cesto:
  • 6 vajec (žĺtky a bielky oddelíme)
  • 215 g práškového cukru
  • 120 g múky s kypriacim práškom
  • 45 g kakaa a trocha kakaového prášku na posypanie
  • Biely maslový krém:
  • 3 lyžice mlieka
  • 60 g bielej čokolády
  • 4 lyžice kávového likéru
  • 120 g preosiatého práškového cukru
  • 175 g zmäknutého masla (margarín nepoužívame, lebo krém by sa zrazil)
  • Ozdoba:
  • Biele a tmavé čokoládové hoblinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Manhattanská roláda – podľa Mary Berry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Janika2521
1 příspěvek 18.01.18 16:05

Výborná roláda, pravidelne ju pečiem! :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz