Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těsto rozválíme na obdélník široký asi 10 cm. Mandlovou hmotu rozválíme na cukrem vysypaném vále na délku listového těsta. Poklademe ji 2/3 višní a hmotu po délce smáčkneme. Nyní ji položíme na rozválené těsto, kterým ji obalíme. těsto přendáme na plech a upravíme do věnce, potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe mandlemi, vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a dozlatova upečeme. Věnec poklademe zbylými višněmi. Marmeládu nahřejeme, smícháme s rumem a ještě teplý věnec potřeme a necháme vychladnout. Čerpáno z Praktické ženy (11/1999).
Recept je z kategorií: Záviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mandlový věnec z listového těsta