Recept Mandlové lupínky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bílky mícháme (šlehací metlou) asi 3 minuty, přidáme cukr, chvíli mícháme, přidáme mouku a mícháme (už jen vařečkou) až se tvoří bublinky. Přidáme mandle. Dáme do vymazané formy na srnčí hřbet. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C až zhnědnou okraje a odlepí se od stěny formy. Po upečení zabalíme do utěrky a necháme do druhého dne. Krájíme ostrým nožem tenké plátky, klademe na plech a sušíme v troubě na 50 –80°C až lehce zrůžovějí. Nutno dobře uschovat, jinak je rodina okamžitě zchroustá. Dělám je úplně nakonec ze zbylých bílků po vánočním pečení. Třeba i tři dávky. 1 dávka je na jeden srnčí hřbet.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 28.11.02 vloženo
  • 9663x zobrazeno

Ingredience

  • 4 bílky
  • 10 dkg pískového cukru
  • 10 dkg hladké mouky
  • 10 dkg neloupaných mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mandlové lupínky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mandlové lupínky

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Zorko,

postup je přesně opsán od kamarádky, co od ní tuhle báječnou věc mám napsanou, ona opravdu šlehá bílky přesně 3 minuty, já to našlehám jako na sníh a pak tam přidávám mouku a mandle. Dělávám je i mimo vánoce, když mi zbydou bílky - výborné místo bramborových lupínků apod.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Jó Petra,
stále nevím či se udelá z bílku sníh?

petra1
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Lupínky

Jak už psala Zuzik, dají se do tohoto receptu přidat i líkové oříšky, dokonce bych řekla, že směs mandlí a oříšků udělá z toho teprve tu pravou mňamku. A pravda je i taková, že dávka jednoho srnčího hřbetu je málo. Jsou opravdu fantastické.

Labužník ZORA02
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzik

Promiň,
Udelá se z bílku sníh?

Labužník ina
1 příspěvek 28.11.02 09:34
Zoro

Neda se po Tobe precist Tvuj dotaz, tezko Ti nekdo odpovi, co se ptas.

Labužník ZORA02
10 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Prosím TTě to se najsamprv udelená sníh?

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Mandle

se dávají celé (lze i použít celé lískové oříšky). Tím zabalením v utěrce natáhnou vlhkost a jsou krájet - asi tak 2-3 mm plátky - určitě by to šlo na kráječi, jenže ten nemám, takže to krájím nožem. Protože jsou pak ty plátky nestejnoměrné, tak některé jsou usušené díve, ty oddělám a pak to ještě třeba nechám chvíli na horkém plechu a dojdou. Většinou to při sušení hlídám a tahám je až začnou růžovět. Určitě alespoň 15 minut - musí být křupavé. Přiznám se, že přesný čas nevím, vždycky u toho ještě něco dělám v kuchyni a tak na ně každou chvíli kouknu.
Ale neboj se, to nemůžeš pokazit.

Labužník Lucie02
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzik

Mandle postrouhaš, nebo jen posekáš? Jak dlouho to asi sušíš?
Děkuji

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz