Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Bery02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bílky s cukrem a kapkou citr.šťávy šleháme do husta. Pomalu vmícháváme mouku a nakonec přidáme celé mandle/ nebo vlašské ořechy/. Formu srnčí hřbet vymastíme sádlem a vysypeme moukou. Upečené ihned vyklopíme, zabalíme do čisté útěrky. Na druhý den krájíme úzké plátky/50ks/, klademe na plech a v troubě sušíme.
Recept je z kategorií: Cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mandlové křupky
1436 příspěvků 9.12.20 10:40
Moja maminka to robila s lieskovcami, bolo také pekne okaté, som rada, že som na tento stratený recept náhodou natrafila.
Příspěvek upraven 09.12.20 v 10:41
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Bída, pouze cukr, nevýrazné, opět opsáno
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Dendo ano, vyšlehává se tuhý sníh.A je toho asi polovina srnčího hřbetu.
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Z tech bilku se sleha snih??? Jak je to pak cca vysoke? Diky.
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Mandle jsou do druhého dne měkké a dají se na kráječi, nebo jen tak ostrým nožem krájet.
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje mamka tyhle křupky taky dělá. Mandle do nich dává neoloupané. Kromě mandlí lze použít i lískové nebo vlašské ořechy.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja ich krájam na rezači. Dá sa aj nožom, ale taká šikovná, aby som nakrájala rovnomerne tenké plátky, nie som.
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Berry a ostatni,chtela jsem se zeptat na ty cele mandle.
Zmeknou tak ze se daji krajet ? Diky.
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano,promiňte, zapomněla jsem napsat, jak dlouho se to peče. Zuzka to za mně napsala do předehřáté trouby na 200°a až to bude rúžové napovrchu. Já to zkouším špejlí, když už směs nelepí , je to.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Naopak, až to vyskúšaš, budeš sa snažiť, aby zostalo čím viac bielkov. Je to neskutočne dobré.
590 příspěvků 25.1.09 03:43
zdá se mi to jako dobrý nápad, jak zužitkovat zbývající bílky při pečení vánočního cukroví a nedělat jen obligátní sněhové pusinky…
)
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Dávám to do předehřáté trouby asi na 200°C.Po upečení do růžova vyklopíme z formy a necháme vychládnout.Nakrájím na velmi tenké plátečky a při stejné teplotě nechám plátky lehce zrůžovět.
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Opravdu velice jednoduché a úžasně dobré.
590 příspěvků 25.1.09 03:43
to vypadá na dobrůtku…
a jak dlouho a v jak horké troubě to pečete??
a jak dlouho a při jaké teplotě sušíte??
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Opravdu veice jednoduché a úžesně dobré.