Recept Mandlové hříbečky

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mandlové hříbečky

Úvod

Tradiční chuťově výborné těsto, dobře se dělá - u nás velmi oblíbené.

Velmi oblíbené dětmi i dospělými, i když je tradičně jednoduché.
Abstinenty může odradit rum, ale věřte že těstu dodá křehkost. To množství se při pečení odpaří a nemůže ublížit ani dětem.
Samozřejmě můžete nahradit trestí - ale je to škoda.

Recept jsem před 30 lety našla ve starém sešitu domácího hospodaření a od té doby dělám každý rok - nesmí chybět!

Postup

Umeleme neoloupané mandle (nepražím je), smícháme s moukou a moučkovým cukrem. Máslo ztuhlé z lednice krájíme na plátky do sypké směsi. Nakonec přidáme rum.

Rukama spojíme na hladké těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici odležet (minimálně půl dne).

Vykrajujeme tvary hříbečků, pečeme světle. Dobré je nechat uležet 3-4 týdny.

Slepíme pikantní (malinovou) zavařeninou.

Na kloboučky natřeme rozpuštěnou čokoládu. (Kdo si chce hodně vyhrát, nalepí na nožky cukrovou polevou nasekané pistácie - já tedy ne, jelikož se hříbků sní u nás neuvěřitelné množství. Pravidelně dělám alespoň ze dvou dávek.)

Recept je z kategorií: Cukroví Cukroví vykrajované Vánoční cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.12.12 vloženo
  • 9720x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g mandlí
  • 200 g hladké mouky
  • 220 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 07.12.12 00:00

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

sevcu 01.12.12 17:57

Vzhledem k alkoholové aféře jsem použila rum ještě od loňského pečení. Může se nahradit kvalitní zahraniční brandy nebo koňakem.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Mandlové hříbečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3795 příspěvků 09.12.12 20:24

No babo :) to je jiná, promazané hříbečky musí být jak máslo do dvou dnů :mavam:

 
baba-Rézi
1 příspěvek 09.12.12 12:40
casino - děkuji za pěknou fotografii

No jinak PROČ uležet - máš pravdu, že je výborné hned po upečení - taky mi ho pravidelně nejmíň třetina zmizí -
K tomu uležení - do malinové marmelády přidávám také kapku rumu, marmeládu mám vlažnou, rozehřátou a ona to těstíčko pěkně nasákne… a nechám ležet s ní. Cukroví je pak tak měkoučké, že se opravdu na jazyku rozplývá…
To si každý asi udělá podle své chuti a nálady.

Zdravím všechny pekaře a pekařinky!!! Rézi :P :P

 
Eja
3795 příspěvků 07.12.12 19:42

Casino, je otázka, jaké bude zítra ráno…hodinu po upečení může být mňam, pak dva týdny nejedlé a pak zase :potlesk:

 
casino
4463 příspěvků 07.12.12 19:35
" Dobré je nechat uležet 3–4 týdny."

PROČ???
Recept jsem si vybral, že aby cukroví mělo dost času do svátků „dozrát“ :)
Už hodinu po upečení je pečivo éňo ňůňo a pochybuji, že kdy bude lepčččí :think:
Myslím, že stačí péci kliďánko až po lineckém-slepovaném :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz