Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Allishka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Geniálně jednoduchý recept - s chutí která se musí vyzkoušet.
Maso nakrájíme na plátky přiměřené velikosti (spíš menší, lépe se s nimi manipuluje), v papiňáku rozehřejeme máslo (pokud Vám svědomí dovolí, dejte klidně trochu víc), opečeme maso aby se zatáhlo. Pak už jen podlijeme, aby bylo masíčko lehce ponořené a dusíme relativně dlouho (cca 45 min - 1h), až bude úplně rozpadavé. Poté můžeme lehounce zahustit moukou, nebo jíškou (ne, moc, utrpěla by tím chuť, pořád musí mít omáčka charakter šťávy) a můžeme podávat. Doporučuju opravdu odolat pokušení dochutit to maso něčím navíc, nebo silným vývarem, protože kouzlo je právě v té jemné chuti vepřového a másla s nádechem kmínu ;)
Recept je z kategorií: Vepřové maso
bramborová kaše, šťouchané brambory s petrželkou, rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.1.16 11:46
V jednoduchosti je krása…
Výborný recept, jen mi nedošlo, že fotím můj talíř, kde je šťávy jen
symbolicky…
Jenže jiný talíř už v tu chvíli použitelný k focení nebyl, muž už
měl „vybagrováno“
Doporučuji vyzkoušet, opravdu výborné!
16.2.14 12:18
Výborná chuť. V jednoduchosti je krása.
Múkou som nezahusťovala.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Maminčino vepřové na másle
2452 příspěvků 10.4.14 20:44
Nedělám v papiňáku, ale v troubě a už se to zrovna peče. Zítra zas po čase přijede syn, on je hodně „masožravý“, tak ať má co zakousnout.
Jééé, děkuju za fotečku, to je přesně ono
Samozřejmě je na každém jak moc do měkka
má maso rád, ale já mám na tomhle receptu ráda právě tu kouzelnou jemnost
chutí i konzistence. A nad rozpadnutým plátkem vděčný strávník
přivře očko ( popřípadě obě
)
Co se týče doby vaření a výsledné konzistence masa, ano, podle tohoto postupu a s bramborovou kaší je to trochu „bezzubá“ kombinace
Variantu s cibulkou zkusim, pro zpestření, díky!
Všem přeju dobrou chuť!
551 příspěvků 24.3.11 13:37
Teda vy si zerete !
A Jolana chudák nema brambory ! 
Starý recept, připomíná mi vůni babiččiny kuchyně
Vepřovou kotletu jsem pomalinku dusila jenom v másle dokud se nezačínalo přepalovat, pak podlila troškou vody a pod pokličkou dodusila doměkka, malinko zaprášila hladkou moukou a nechala táhnout pod pokličkou na malém ohni. Delikatesa
Příště udělám z plecka.
84 příspěvků 22.3.11 16:20
Ten recept se moooooc libi
Masicko predem osmahnu, mam to taky tak rada.
Vyzkousim s prepustenym maslem, jak to radi gmp. Allishka dekuji i za krasny
kratky popis, nekdy nez se doctu konce receptu, zapomenu co bylo na
zacatku 
Maminka to také tak dělávala, ale máslo musí byt přepuštěné jinak se to bude přepalovat při smažení. Tento recepis ukládám na léta, kdy už budu natolik vystaršený, že nebude jediného zubu, který bych obětoval …
…„jako že aspoň trochu vaříte“, …„tak to ještě s úlevou záhy podlijete“
Krásný, osvěžující komentář
Opékat či neopékat, toť otázka. Myslím že efekt je spíš psychologický, jako že aspoň trochu vaříte ( a navíc moje maminka to tak dělá
) ale Casino má pravdu, že pokud se
to maso neosmaži do barvy, rozdíl neni nijak extrémně patrný. V tomhle
receptu, na másle, se to stejně hned přichytává, tak to ještě s úlevou
záhy podlijete 
Všem přeju dobrou chuť!
Alis,

tady na to není místo
Pomalu pracuji (zatím v kuchyni) na tzv. Guláši po kacířsku
Můžete vyzkoušet sama:
Dva kastroly na plotně
V obou připravit stejný cibulový základ
Do jednoho kastrolu vložit opražené maso
Do druhého kastrolu vložit syrové maso
Oboje stejně dochutit a dohotovit za stejných podmínek
Degustovat naslepo
S výsledkem nás můžete seznámit třeba tady
P.S.
kastrolech
Já to naposledy zkoušel ve TŘECH
V tom třetím byl základ z cibule která „nechrastila“ a byla jen trochu víc jak do sklovita a maso bez restování
Nevím, proč je zbytečné opékat maso, aby se zatáhlo. Vysvětlení, klidně radši polopatě, bez zbytečných jinotajů, uvítám.
Příspěvek upraven 17.03.11 v 18:37
Určitě co nejdříve vyzkouším. Mám moc ráda všechno co je minimálně elaborované.
Zdravím
Typický Take5; možná doplnit v názvu

to jen resuscituji recept
z mého portfolia
V tomto případě opékat maso „aby se zatáhlo“ je zbytečné, pokud to neděláte kvůli barvě
Ani jen náhodou nechci naznačit, že jde o duplicitní recept