Recept Maminčin gulášek

chatulka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí kližku očistíme, odblaníme a pokrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše oleje v tlakovém hrnci. Poté přidáme lžičku červené papriky, promícháme a vsypeme maso, které pěkně opečeme, až pustí šťávu. V sítku si důkladně propláchneme Kunovjanku, abychom se zbavili nakyslé chuti a přidáme k masu. Poté podlijeme vodou a dusíme cca 45 - 60 minut. Když je maso měkké, přidáme do šťávy Masox a feferonky dle chuti a mouku rozpuštěnou v troše vody. Ještě provaříme alespoň 20 minut.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 01.04.04 vloženo
  • 5252x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězí kližky
  • 2 větší cibule
  • Sklenice zeleniny Kunovjanka
  • 1 lžička červené papriky
  • Feferonky podle chuti
  • Trochu mouky na zahuštění
  • 1-2 kostky Masoxu, trocha oleje

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem, ale i houskový knedlík je prima.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maminčin gulášek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz