Recept Maltské lasagne
Gzira Maltská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Maltská varianta boloňských lasagní. Příprava není těžká, pouze je nutné je připravit den předem, přes noc nechat odpočinout v lednici a druhý den se jen upečou.
Postup
Na pánvi orestujeme na oleji česnek a mleté maso, dokud nedostane barvu, potom přidáme rajčata, přidáme sůl a pepř (oregano) a chvíli prohřejeme, je důležité aby se nevypařila všechna voda, jinak budoulasagne moc suché. Připravíme si bešamel: 50 g hladké mouky, 50 g másla 1/4 l mléka, špetka muškátového oříšku, sůl. Příprava: Máslorozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem (vývarem)a za občasného míchání povaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Přisypeme sůl, muškátový oříšek a ještě 2 minuty vaříme. Zapékací misku vymažeme po celé ploše máslem. Nachystáme si misku nebo talíř kam se vejde na dno celý plátek lasagní, abychom je mohli namáčet. Do této misky rozmícháme v troše mléka 2 vajíčka. Lasagne NEVAŘÍME, pouze je namáčíme z ve směsi vajec a mléka a klademe na dno misky, tak aby byla na dně souvislá vrstva. Každou vrstvu lasagní skládáme opačným směrem než tu předchozí, aby lépe držely. Na lasagne rovnoměrně rozetřeme polovinu směsi rajčat s masem a posypeme rovnoměrně 1/4 sýra. Na to dáme další vrstvu lasagní namočených ve vajíčkách a mléku. V misce smícháme ricottu s jedním vajíčkem a tuto směs natřeme na lasagne jako další vrstvu. Potom zalijeme a rozetřeme souvisle ½ bešamelu a posypeme další 1/4 sýra. Naskládáme další vrstvu namočených lasagní, kterou zalijeme zbývající částí směsi rajčat a masa, zasypeme další ¼ sýra a zaskládáme další vrstvou namočených lasagní.Celé zalijeme souvislou vrstvou zbytku bešamelu a zasypeme zbylou 1/4 sýra. Takto připravený pekáč necháme odpočnout přes noc v ledničce (nebo alespoň 3 hodiny venku pokud nestíháme přes noc), lasagne se krásně naleží. Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě zhruba na 250 oC. Po upečení necháme alespoň 15 minut vychladnout aby bylo možné lasagne krájet.
Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny
- 02.07.13 vloženo
- 4327x zobrazeno
Čas přípravy
- příprava 30 minut, pečení dalších 30
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 krabička lasagní
- 2 plechovky loupaných krájených rajčat (nebo spařených a oloupaných 8 velkých rajčat)
- 400 g mletého hovězího masa (nebo plechovka Corned beef)
- 300 ml bešamelu.
- 200 g strouhaného parmezánu
- 3 stroužky namačkaného česneku
- 1 kelímek Ricotty
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- Pepř
- sůl
- oregano
- máslo na vymazání pekáče
- bešamel:
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- 250 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Maltské lasagne
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Maltské lasagne