Recept Maltské lasagne

Maltská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maltské lasagne

Úvod

Maltská varianta boloňských lasagní. Příprava není těžká, pouze je nutné je připravit den předem, přes noc nechat odpočinout v lednici a druhý den se jen upečou.

Postup

Na pánvi orestujeme na oleji česnek a mleté maso, dokud nedostane barvu, potom přidáme rajčata, přidáme sůl a pepř (oregano) a chvíli prohřejeme, je důležité aby se nevypařila všechna voda, jinak budoulasagne moc suché.
Připravíme si bešamel: 50 g hladké mouky, 50 g másla 1/4 l mléka, špetka muškátového oříšku, sůl. Příprava: Máslorozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem (vývarem)a za občasného míchání povaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Přisypeme sůl, muškátový oříšek a ještě 2 minuty vaříme.
Zapékací misku vymažeme po celé ploše máslem. Nachystáme si misku nebo talíř kam se vejde na dno celý plátek lasagní, abychom je mohli namáčet. Do této misky rozmícháme v troše mléka 2 vajíčka. Lasagne NEVAŘÍME, pouze je namáčíme z ve směsi vajec a mléka a klademe na dno misky, tak aby byla na dně souvislá vrstva. Každou vrstvu lasagní skládáme opačným směrem než tu předchozí, aby lépe držely. Na lasagne rovnoměrně rozetřeme polovinu směsi rajčat s masem a posypeme rovnoměrně 1/4 sýra. Na to dáme další vrstvu lasagní namočených ve vajíčkách a mléku. V misce smícháme ricottu s jedním vajíčkem a tuto směs natřeme na lasagne jako další vrstvu. Potom zalijeme a rozetřeme souvisle ½ bešamelu a posypeme další 1/4 sýra. Naskládáme další vrstvu namočených lasagní, kterou zalijeme zbývající částí směsi rajčat a masa, zasypeme další ¼ sýra a zaskládáme další vrstvou namočených lasagní.Celé zalijeme souvislou vrstvou zbytku bešamelu a zasypeme zbylou 1/4 sýra.
Takto připravený pekáč necháme odpočnout přes noc v ledničce (nebo alespoň 3 hodiny venku pokud nestíháme přes noc), lasagne se krásně naleží.
Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě zhruba na 250 oC. Po upečení necháme alespoň 15 minut vychladnout aby bylo možné lasagne krájet.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.07.13 vloženo
  • 3227x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava 30 minut, pečení dalších 30

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 krabička lasagní
  • 2 plechovky loupaných krájených rajčat (nebo spařených a oloupaných 8 velkých rajčat)
  • 400 g mletého hovězího masa (nebo plechovka Corned beef)
  • 300 ml bešamelu.
  • 200 g strouhaného parmezánu
  • 3 stroužky namačkaného česneku
  • 1 kelímek Ricotty
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • Pepř
  • sůl
  • oregano
  • máslo na vymazání pekáče
  • bešamel:
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Gzira 02.07.13 13:13

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Maltské lasagne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz