Recept Maltské lasagne

Maltská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maltské lasagne

Úvod

Maltská varianta boloňských lasagní. Příprava není těžká, pouze je nutné je připravit den předem, přes noc nechat odpočinout v lednici a druhý den se jen upečou.

Postup

Na pánvi orestujeme na oleji česnek a mleté maso, dokud nedostane barvu, potom přidáme rajčata, přidáme sůl a pepř (oregano) a chvíli prohřejeme, je důležité aby se nevypařila všechna voda, jinak budoulasagne moc suché.
Připravíme si bešamel: 50 g hladké mouky, 50 g másla 1/4 l mléka, špetka muškátového oříšku, sůl. Příprava: Máslorozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem (vývarem)a za občasného míchání povaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Přisypeme sůl, muškátový oříšek a ještě 2 minuty vaříme.
Zapékací misku vymažeme po celé ploše máslem. Nachystáme si misku nebo talíř kam se vejde na dno celý plátek lasagní, abychom je mohli namáčet. Do této misky rozmícháme v troše mléka 2 vajíčka. Lasagne NEVAŘÍME, pouze je namáčíme z ve směsi vajec a mléka a klademe na dno misky, tak aby byla na dně souvislá vrstva. Každou vrstvu lasagní skládáme opačným směrem než tu předchozí, aby lépe držely. Na lasagne rovnoměrně rozetřeme polovinu směsi rajčat s masem a posypeme rovnoměrně 1/4 sýra. Na to dáme další vrstvu lasagní namočených ve vajíčkách a mléku. V misce smícháme ricottu s jedním vajíčkem a tuto směs natřeme na lasagne jako další vrstvu. Potom zalijeme a rozetřeme souvisle ½ bešamelu a posypeme další 1/4 sýra. Naskládáme další vrstvu namočených lasagní, kterou zalijeme zbývající částí směsi rajčat a masa, zasypeme další ¼ sýra a zaskládáme další vrstvou namočených lasagní.Celé zalijeme souvislou vrstvou zbytku bešamelu a zasypeme zbylou 1/4 sýra.
Takto připravený pekáč necháme odpočnout přes noc v ledničce (nebo alespoň 3 hodiny venku pokud nestíháme přes noc), lasagne se krásně naleží.
Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě zhruba na 250 oC. Po upečení necháme alespoň 15 minut vychladnout aby bylo možné lasagne krájet.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny

Nahlásit recept

  • 02.07.13 vloženo
  • 3293x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava 30 minut, pečení dalších 30

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 krabička lasagní
  • 2 plechovky loupaných krájených rajčat (nebo spařených a oloupaných 8 velkých rajčat)
  • 400 g mletého hovězího masa (nebo plechovka Corned beef)
  • 300 ml bešamelu.
  • 200 g strouhaného parmezánu
  • 3 stroužky namačkaného česneku
  • 1 kelímek Ricotty
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • Pepř
  • sůl
  • oregano
  • máslo na vymazání pekáče
  • bešamel:
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Gzira 02.07.13 13:13

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Maltské lasagne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz