Recept Malostranští utopenci v kysaném zelí

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Malostranští utopenci v kysaném zelí

Postup

Kysané zelí pokrájíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, divoké koření a na nudličky nakrájené zelené papriky. Zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Necháme vychladnout. Oloupané špekáčky nakrojíme v půlce, pomažeme hořčicí, vložíme feferonku nebo beraní roh, naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým vařeným zelím. Kdo rád ještě pikantnější přidá si pepř. Utopence si připravíme alespoň 4 dny předem před podáváním.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 22.07.06 vloženo
  • 19219x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g špekáčků
  • 400 g kysaného zelí
  • 100 g cibule
  • 100 g zelené papriky
  • hořčice
  • feferonky nebo beraní rohy
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • 3 - 4 dl vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

netservis 13.11.14 16:57

hotovo…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Malostranští utopenci v kysaném zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Malostranští utopenci v kysaném zelí

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

Aničko dopadla jsi o mnoho lépe než já. Bohužel špekáčky nestály zanic, tak to zachránily 3 páry jemných, u nás dříve oblíbených libereckých párků … a ty opravdu stály zato. Zajímavé je, že celkově z obsahu v kombinaci se zelíčkem není cítit ta hořčice. Jsem ráda, že chutnalo. A já mám pro příště ponaučení, že … špekáčy - už - NIKDY. Jak se s tím vyrovná Masný průmysl? To tedy nevím. Pěkný den … u nás svítí sluníčko.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci, milá Bedla,

ďakujem za receptík. Včera v rámci rodinnej oslavy sa podávali aj „Tvoji“ utopenci a mali úspech. Každý, kto má rá kyslú kapustu, ocení tento receptík. Ešte raz dík a pozdravujem!
A.

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

U nás jdou utopenci také rychle naodbyt… Nedávno jsem dělala jakési „rychlé utopence“ …nebyly odtud, ale dost možná, že budou podobné těm, co zmiňuje Lilinka…, ale tyhle se mi moooc líbí…Jdou do oblíbených a 100% vyzkouším…;o)))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí - děvčata ...

to zelí je jedna báseň. Tentokráte jsem dala zelí ze sáčku i když mám raději ve skle. Ta hořčice tomu dodá šmrnc. Nechte si chutnat a toho zelí klidně dejte více, je opravdu moc jedlé.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí, Tulinka,

ja kvôli miláčkovi dosť často vyrábam utopencov, vyskúšala som aj viac receptov. Ale keďže ten miláčik je doslova závislý na zelí, už vidím, že za toto ma bude velebiť!
Príjemný deň!
A.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí-Aničko,

souhlasím s Tebou, i mně tahle nádhera unikla, okamžitě ukládám. Dělávám každý rok utopence před Silvestrem, ale to zelí navíc...... určitě letos budou utopenci podle bedly, díky, díky.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci..., teda,

ako mi toto mohlo uniknúť? (Cez víkend som v Jeseníkoch, ale po návrate, Bedlička, sa ide na to!)
A.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

Tentokráte jsem přidala čtyři druhy paprik a protože jsem pospíchala zelí jsem podle návodu nevařila celých 10 minut, ale jen povařila kolem 1 minuty. Naopak řekla bych, že zelí je perfektně křupavé. Mrkev došla, tak příště.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

MI_LANE … léty jsem zjistila, že nevadí nic a recepty si upravuji také podle svého gusta. Tak proč ne…

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

Jo, už ze čtení to vypadá nádherně [není nad ´vystřihovánky´]. Téměř je mi líto, že se teď nebudu moci několik dnů věnovat Labužníku a vaření… Ale - vadilo by příliš, kdybych místo zelených paprik použil jako barevný kontrast červené?… A to s tou mrkvičkou také není nápad úplně k zahození [mrkev holt saje chutě; to skoro žádná jiná zelenina tak dobře neumí - no, omlouvám se pastináku]…

poldij
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

receptik vyborny, chvaaaalim a odporucam vyskusat. este som pridala na kolieska nakrajanu mrkvicku. mnamki.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

Lilinko, protože můžu z naší rodiny hodně kyselé, někdy z nedostatku času svařím jen vodu s divokým kořením a buřty prokládám syrovou cibulí a pokrájeným kysaným zelíčkem přímo ze sáčku i s vodou, pak doplňuji vychladlým nálevem. Píšu o buřtech, ale u nás nejsou moc kvalitní, proto mám vytipovanou prodejnu, kde jsou kvalitní libové párky a dělám to z nich. Přeji dobrou chuť.

Labužník lilinka02
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malostranští utopenci v kysaném zelí

Mnamky, to zni bajecne, zarucene vyzkousim, nedavno jsem delala „Utopence na rychlo“ od Pampelisky a ty byly opravdu uzasne.
Dekuji za recept, dam vedet

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz