Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kysané zelí pokrájíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, divoké koření a na nudličky nakrájené zelené papriky. Zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Necháme vychladnout. Oloupané špekáčky nakrojíme v půlce, pomažeme hořčicí, vložíme feferonku nebo beraní roh, naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým vařeným zelím. Kdo rád ještě pikantnější přidá si pepř. Utopence si připravíme alespoň 4 dny předem před podáváním.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Malostranští utopenci v kysaném zelí
Aničko dopadla jsi o mnoho lépe než já. Bohužel špekáčky nestály zanic, tak to zachránily 3 páry jemných, u nás dříve oblíbených libereckých párků … a ty opravdu stály zato. Zajímavé je, že celkově z obsahu v kombinaci se zelíčkem není cítit ta hořčice. Jsem ráda, že chutnalo. A já mám pro příště ponaučení, že … špekáčy - už - NIKDY. Jak se s tím vyrovná Masný průmysl? To tedy nevím. Pěkný den … u nás svítí sluníčko.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ďakujem za receptík. Včera v rámci rodinnej oslavy sa podávali aj „Tvoji“ utopenci a mali úspech. Každý, kto má rá kyslú kapustu, ocení tento receptík. Ešte raz dík a pozdravujem!
A.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás jdou utopenci také rychle naodbyt… Nedávno jsem dělala jakési „rychlé utopence“ …nebyly odtud, ale dost možná, že budou podobné těm, co zmiňuje Lilinka…, ale tyhle se mi moooc líbí…Jdou do oblíbených a 100% vyzkouším…;o)))
to zelí je jedna báseň. Tentokráte jsem dala zelí ze sáčku i když mám raději ve skle. Ta hořčice tomu dodá šmrnc. Nechte si chutnat a toho zelí klidně dejte více, je opravdu moc jedlé.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja kvôli miláčkovi dosť často vyrábam utopencov, vyskúšala som aj viac receptov. Ale keďže ten miláčik je doslova závislý na zelí, už vidím, že za toto ma bude velebiť!
Príjemný deň!
A.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
souhlasím s Tebou, i mně tahle nádhera unikla, okamžitě ukládám. Dělávám každý rok utopence před Silvestrem, ale to zelí navíc...... určitě letos budou utopenci podle bedly, díky, díky.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ako mi toto mohlo uniknúť? (Cez víkend som v Jeseníkoch, ale po návrate, Bedlička, sa ide na to!)
A.
Tentokráte jsem přidala čtyři druhy paprik a protože jsem pospíchala zelí jsem podle návodu nevařila celých 10 minut, ale jen povařila kolem 1 minuty. Naopak řekla bych, že zelí je perfektně křupavé. Mrkev došla, tak příště.
MI_LANE … léty jsem zjistila, že nevadí nic a recepty si upravuji také podle svého gusta. Tak proč ne…
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, už ze čtení to vypadá nádherně [není nad ´vystřihovánky´]. Téměř je mi líto, že se teď nebudu moci několik dnů věnovat Labužníku a vaření… Ale - vadilo by příliš, kdybych místo zelených paprik použil jako barevný kontrast červené?… A to s tou mrkvičkou také není nápad úplně k zahození [mrkev holt saje chutě; to skoro žádná jiná zelenina tak dobře neumí - no, omlouvám se pastináku]…
15 příspěvků 25.1.09 03:43
receptik vyborny, chvaaaalim a odporucam vyskusat. este som pridala na kolieska nakrajanu mrkvicku. mnamki.
Lilinko, protože můžu z naší rodiny hodně kyselé, někdy z nedostatku času svařím jen vodu s divokým kořením a buřty prokládám syrovou cibulí a pokrájeným kysaným zelíčkem přímo ze sáčku i s vodou, pak doplňuji vychladlým nálevem. Píšu o buřtech, ale u nás nejsou moc kvalitní, proto mám vytipovanou prodejnu, kde jsou kvalitní libové párky a dělám to z nich. Přeji dobrou chuť.
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Mnamky, to zni bajecne, zarucene vyzkousim, nedavno jsem delala „Utopence na rychlo“ od Pampelisky a ty byly opravdu uzasne.
Dekuji za recept, dam vedet