Recept Maliny utopené v Chardonnay

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maliny dáme do větší mísi a zalijeme je vínem. Necháme odstát, až nám maliny „zprůhlední“. Poté slijeme víno do hrnce, přidáme 1 rozříznutý vanilkový lusk a chvíli povaříme. Necháme 15 odstát.
Poté dáme víno znovu na sporák a rozpustíme v něm cukr. Želatinu necháme pár minut nabobtnat ve studené vodě a rozpouštíme ve víně, raději po malých částech (odlijeme si část vína do džbánku a smícháme s částí želatiny). Maliny si rozdělíme do menších misek, ve kterých je budeme podávat a zalijeme je želatinovou směsí.
Dáme na 5 hodin do ledničky a vytahujeme asi 40 minut před podáváním. Nakonec můžeme ještě celý dezer polít sladkou smetanou.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 02.01.08 vloženo
  • 2463x zobrazeno

Ingredience

  • 300g malin
  • láhev Chardonnay (bílé víno)
  • vanilkový lusk
  • 5 plátků želatiny
  • 250g cukru
  • sladká smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maliny utopené v Chardonnay

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maliny utopené v Chardonnay

mam to moc rada, ale s Chardonnay jsem to jeste nezkousela :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz