Recept Maliny utopené v Chardonnay

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maliny dáme do větší mísi a zalijeme je vínem. Necháme odstát, až nám maliny „zprůhlední“. Poté slijeme víno do hrnce, přidáme 1 rozříznutý vanilkový lusk a chvíli povaříme. Necháme 15 odstát.
Poté dáme víno znovu na sporák a rozpustíme v něm cukr. Želatinu necháme pár minut nabobtnat ve studené vodě a rozpouštíme ve víně, raději po malých částech (odlijeme si část vína do džbánku a smícháme s částí želatiny).
Maliny si rozdělíme do menších misek, ve kterých je budeme podávat a zalijeme je želatinovou směsí.
Dáme na 5 hodin do ledničky a vytahujeme asi 40 minut před podáváním. Nakonec můžeme ještě celý dezer polít sladkou smetanou.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.01.08 vloženo
  • 2403x zobrazeno

Ingredience

  • 300g malin
  • láhev Chardonnay (bílé víno)
  • vanilkový lusk
  • 5 plátků želatiny
  • 250g cukru
  • sladká smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maliny utopené v Chardonnay

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maliny utopené v Chardonnay

mam to moc rada, ale s Chardonnay jsem to jeste nezkousela :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz