Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ingredience jsou na formu o průměru 23 cm.
Náplň v troubě hodně nabyde, ale po vyndání z trouby splaskne.
**Těsto:** V míse smícháme měchačkou všechny ingredience, až se nám vytvoří koule kterou prohněteme rukou. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout 1/2 hodiny na chladném místě. Těsto rozválíme mezi dvěma archy pečícího papíru na placku o síle cca 3 mm a vyložíme jím formu. Do formy na těsto položíme pečící papír a na něj nasypeme luštěniny, aby se nám těsto při pečení nezvedlo. Dáme péct 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Po zapečení necháme stydnout a připravíme si náplň. **Náplň:** Z bílků a citronové šťávy našleháme sníh. V míse dobře promícháme mascarpone, jogurt, cukr a žloutky. Opatrně přimícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na těsto do formy a dáme péct cca 40 minut na 180°C **Dokončení:** Do mističky nasypeme želatinu a zalijeme jí studenou vodou. Necháme 5 minut bobtnat. Marmeládu zahřejeme a přepasírujeme přes síto. Do horké přepasírované marmelády dáme nabobtnalou želatinu a mícháme dokud se želatina nerozpustí. Nalejeme na sestydlý koláč, poklademe malinami a dáme alespoň na čtyři hodiny vychladit do lednice.
Recept je z kategorií: Dezerty Koláče Moučníky Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.3.13 14:26
Tentokrát s menší obměnou. Krém z mascarpone za studena, pistáciemi
sypaný a jahodami obložený.
Těsto jsem dělal podle receptu, s tím rozdílem že jsem ho dal na 15 minut
péct zakryté luštěninami, které jsem po 15 minutách odstranil a nechal
péct dalších asi 10 minut, až těsto dostalo zlatavou barvu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Malinový koláč s mascarpone
Joris, jen kvuli vam jsem si tuhle formu poridila.
Příspěvek upraven 17.03.13 v 22:35
Forma přímo rafinovaná, dej bližší informace. Leč myslím, že při vhodném umístění pečícího papíru přes plech, by se za přečnívající papír, dal korpus uzmout a vyňout.
Obywatelu Casino, nemám technologického vzdělání, jsa oběť humanistické blbosti. Nemohli by to pro mou nehodnou osobu hodit do vzorečku - to vyvalování.
Já jenom mám zcela oprávněné obavy( když nad tím dumá má jediná šedá buňka mozková), že při vyvalování může nastat situace: Kol projde blondynečka - krev a mlíko - a kam potom to těsto???
Tato forma na fotce má dvojté dno viz. přidaná foto, ale nechalo by se to krájet i ve formě
Těsto je asi tak přibližně tuhé jako linecké. Mezi dvěma archy pečícího papíru nemá kam utéct, jde jen tam kam ho válečkem pošlete
Dobře se mi s ním pracovalo 
…doluje z formy, nebo zda krájí ve formě
Zkusej se na to kouknout prizmatem vektorového součtu, či rozložení sil, chcete-li: dopředná síla působící na váleček ženoucí těsto dopředu musí být jen o zlomeček větší, než svislá síla působící na těsto přes váleček
Důležité: Vše je v hlavě! Je třeba koukat se tím směrem, kam si žádáme aby se vyvalované těsto ubíralo! Znáte to: jedete autem a v mírné zatáčce široko daleko jediný strom, který upoutá vaše oko a neštěstí je hotovo
Poznámka: Výše psané neplatí jednoznačně pro pidlooké
Příspěvek upraven 25.01.13 v 11:00
Hezkej recesspis, jasně a srozumitelně napsaný. Jen mi vrtá hlavou (já moc těsta nedělám) zda těsto vložené mezi dva pečící papíry nebude mít sklony k úprku z válu těžko předvídatelným směrem.