Recept Malinový koláč s mascarpone

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malinový koláč s mascarpone

Úvod

Ingredience jsou na formu o průměru 23 cm.
Náplň v troubě hodně nabyde, ale po vyndání z trouby splaskne.

Postup

Těsto:
V míse smícháme měchačkou všechny ingredience, až se nám vytvoří koule kterou prohněteme rukou. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout 1/2 hodiny na chladném místě. Těsto rozválíme mezi dvěma archy pečícího papíru na placku o síle cca 3 mm a vyložíme jím formu. Do formy na těsto položíme pečící papír a na něj nasypeme luštěniny, aby se nám těsto při pečení nezvedlo. Dáme péct 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Po zapečení necháme stydnout a připravíme si náplň.

Náplň:
Z bílků a citronové šťávy našleháme sníh.
V míse dobře promícháme mascarpone, jogurt, cukr a žloutky.
Opatrně přimícháme sníh z bílků.
Směs nalijeme na těsto do formy a dáme péct cca 40 minut na 180°C

Dokončení:
Do mističky nasypeme želatinu a zalijeme jí studenou vodou. Necháme 5 minut bobtnat.
Marmeládu zahřejeme a přepasírujeme přes síto. Do horké přepasírované marmelády dáme nabobtnalou želatinu a mícháme dokud se želatina nerozpustí. Nalejeme na sestydlý koláč, poklademe malinami a dáme alespoň na čtyři hodiny vychladit do lednice.

Recept je z kategorií: Dezerty Koláče Moučníky Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.01.13 vloženo
  • 14143x zobrazeno

Ingredience

Těsto:

  • 50 ml mléka
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 130 g hladké mouky
  • 25 g cukru
  • štipec soli

Náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 125 g jogurtu s lesním ovocem
  • 80 g cukru
  • 3 vejce
  • několik kapek citronové šťávy

Dokončení:

  • 4 lžíce malinové marmelády
  • 1 lžička práškové želatiny
  • 2 lžíce studené vody
  • 250 g malin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 17.03.13 14:26

Tentokrát s menší obměnou. Krém z mascarpone za studena, pistáciemi sypaný a jahodami obložený.
Těsto jsem dělal podle receptu, s tím rozdílem že jsem ho dal na 15 minut péct zakryté luštěninami, které jsem po 15 minutách odstranil a nechal péct dalších asi 10 minut, až těsto dostalo zlatavou barvu.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 24.01.13 16:38

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Malinový koláč s mascarpone

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  17.03.13 20:50

Joris, jen kvuli vam jsem si tuhle formu poridila.

Příspěvek upraven 17.03.13 v 22:35

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.13 12:25
+

Forma přímo rafinovaná, dej bližší informace. Leč myslím, že při vhodném umístění pečícího papíru přes plech, by se za přečnívající papír, dal korpus uzmout a vyňout.
Obywatelu Casino, nemám technologického vzdělání, jsa oběť humanistické blbosti. Nemohli by to pro mou nehodnou osobu hodit do vzorečku - to vyvalování.
Já jenom mám zcela oprávněné obavy( když nad tím dumá má jediná šedá buňka mozková), že při vyvalování může nastat situace: Kol projde blondynečka - krev a mlíko - a kam potom to těsto??? :nevim:

 
Joris  25.01.13 11:12
forma

Tato forma na fotce má dvojté dno viz. přidaná foto, ale nechalo by se to krájet i ve formě ;)

 
Joris  25.01.13 11:00

Těsto je asi tak přibližně tuhé jako linecké. Mezi dvěma archy pečícího papíru nemá kam utéct, jde jen tam kam ho válečkem pošlete ;) Dobře se mi s ním pracovalo :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 25.01.13 10:56
No, mně vrtalo, jak to nazdobené…

…doluje z formy, nebo zda krájí ve formě :)

:mrgreen: gmp, jde to!
Zkusej se na to kouknout prizmatem vektorového součtu, či rozložení sil, chcete-li: dopředná síla působící na váleček ženoucí těsto dopředu musí být jen o zlomeček větší, než svislá síla působící na těsto přes váleček :mrgreen:
Důležité: Vše je v hlavě! Je třeba koukat se tím směrem, kam si žádáme aby se vyvalované těsto ubíralo! Znáte to: jedete autem a v mírné zatáčce široko daleko jediný strom, který upoutá vaše oko a neštěstí je hotovo ;)
Poznámka: Výše psané neplatí jednoznačně pro pidlooké 8) To se pak těsto cítí rozpolceně a neví kam se vrtnot :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.01.13 v 11:00

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.13 07:18
+

Hezkej recesspis, jasně a srozumitelně napsaný. Jen mi vrtá hlavou (já moc těsta nedělám) zda těsto vložené mezi dva pečící papíry nebude mít sklony k úprku z válu těžko předvídatelným směrem.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz