Recept Malinový koláč s mascarpone

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malinový koláč s mascarpone

Úvod

Ingredience jsou na formu o průměru 23 cm.
Náplň v troubě hodně nabyde, ale po vyndání z trouby splaskne.

Postup

Těsto:
V míse smícháme měchačkou všechny ingredience, až se nám vytvoří koule kterou prohněteme rukou. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout 1/2 hodiny na chladném místě. Těsto rozválíme mezi dvěma archy pečícího papíru na placku o síle cca 3 mm a vyložíme jím formu. Do formy na těsto položíme pečící papír a na něj nasypeme luštěniny, aby se nám těsto při pečení nezvedlo. Dáme péct 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Po zapečení necháme stydnout a připravíme si náplň.

Náplň:
Z bílků a citronové šťávy našleháme sníh.
V míse dobře promícháme mascarpone, jogurt, cukr a žloutky.
Opatrně přimícháme sníh z bílků.
Směs nalijeme na těsto do formy a dáme péct cca 40 minut na 180°C

Dokončení:
Do mističky nasypeme želatinu a zalijeme jí studenou vodou. Necháme 5 minut bobtnat.
Marmeládu zahřejeme a přepasírujeme přes síto. Do horké přepasírované marmelády dáme nabobtnalou želatinu a mícháme dokud se želatina nerozpustí. Nalejeme na sestydlý koláč, poklademe malinami a dáme alespoň na čtyři hodiny vychladit do lednice.

Recept je z kategorií: Dezerty Koláče Moučníky Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 24.01.13 vloženo
  • 14652x zobrazeno

Ingredience

Těsto:

  • 50 ml mléka
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 130 g hladké mouky
  • 25 g cukru
  • štipec soli

Náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 125 g jogurtu s lesním ovocem
  • 80 g cukru
  • 3 vejce
  • několik kapek citronové šťávy

Dokončení:

  • 4 lžíce malinové marmelády
  • 1 lžička práškové želatiny
  • 2 lžíce studené vody
  • 250 g malin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 17.03.13 14:26

Tentokrát s menší obměnou. Krém z mascarpone za studena, pistáciemi sypaný a jahodami obložený.
Těsto jsem dělal podle receptu, s tím rozdílem že jsem ho dal na 15 minut péct zakryté luštěninami, které jsem po 15 minutách odstranil a nechal péct dalších asi 10 minut, až těsto dostalo zlatavou barvu.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 24.01.13 16:38

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Malinový koláč s mascarpone

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.03.13 20:50

Joris, jen kvuli vam jsem si tuhle formu poridila.

Příspěvek upraven 17.03.13 v 22:35

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.13 12:25
+

Forma přímo rafinovaná, dej bližší informace. Leč myslím, že při vhodném umístění pečícího papíru přes plech, by se za přečnívající papír, dal korpus uzmout a vyňout.
Obywatelu Casino, nemám technologického vzdělání, jsa oběť humanistické blbosti. Nemohli by to pro mou nehodnou osobu hodit do vzorečku - to vyvalování.
Já jenom mám zcela oprávněné obavy( když nad tím dumá má jediná šedá buňka mozková), že při vyvalování může nastat situace: Kol projde blondynečka - krev a mlíko - a kam potom to těsto??? :nevim:

 
Joris 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.13 11:12
forma

Tato forma na fotce má dvojté dno viz. přidaná foto, ale nechalo by se to krájet i ve formě ;)

 
Joris 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.13 11:00

Těsto je asi tak přibližně tuhé jako linecké. Mezi dvěma archy pečícího papíru nemá kam utéct, jde jen tam kam ho válečkem pošlete ;) Dobře se mi s ním pracovalo :mavam:

 
casino
4480 příspěvků 25.01.13 10:56
No, mně vrtalo, jak to nazdobené…

…doluje z formy, nebo zda krájí ve formě :)

:mrgreen: gmp, jde to!
Zkusej se na to kouknout prizmatem vektorového součtu, či rozložení sil, chcete-li: dopředná síla působící na váleček ženoucí těsto dopředu musí být jen o zlomeček větší, než svislá síla působící na těsto přes váleček :mrgreen:
Důležité: Vše je v hlavě! Je třeba koukat se tím směrem, kam si žádáme aby se vyvalované těsto ubíralo! Znáte to: jedete autem a v mírné zatáčce široko daleko jediný strom, který upoutá vaše oko a neštěstí je hotovo ;)
Poznámka: Výše psané neplatí jednoznačně pro pidlooké 8) To se pak těsto cítí rozpolceně a neví kam se vrtnot :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.01.13 v 11:00

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.13 07:18
+

Hezkej recesspis, jasně a srozumitelně napsaný. Jen mi vrtá hlavou (já moc těsta nedělám) zda těsto vložené mezi dva pečící papíry nebude mít sklony k úprku z válu těžko předvídatelným směrem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květáková polévka Květáková polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz