Recept Malinové víno
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Cukr svaříme s vodou na sirup. Přebrané a čisté maliny nasypeme do demižonu nebo velké láhve a zalijeme cukrovým sirupem, přidáme špetku kvasnic (*víno potřebuje prostor, a tak naplníme láhev pouze do větší poloviny*). Převážeme papírem, který propícháme jehlou, a necháme asi 6 týdnů kvasit v teple (*například na okně na půdě*). Po šesti týdnech víno stočíme přes husté sítko do lahví. Láhve zazátkujeme. Čerpáno z přílohy Praktické ženy - Ovoce & zelenina (6/2001).
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
- 18.07.04 vloženo
- 26745x zobrazeno
Ingredience
- 1 1/4 kg pískového cukru
- 2,5 l vody
- 1 l malin
- špetka kvasnic.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Malinové víno
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Malinové víno
1 příspěvek 14.8.13 23:42
Ingredience jsou u tohoto receptu naprosto v pořádku. Avšak zkuste místo propíchaného papíru utěsnit kvasnou zátkou ( investice cca 30 kč a vydrží při správném používání doživotně), navíc mnohem lépe poznáte správné vykvašení, termín 6 týdnů je velmi zavádějící, dle teploty se pohybuje od 3 do 6 týdnú. Také namísto kvasnic zkuste použít univerzální vinné kvasinky, které seženete v každé větší drogerii, či domácích potřebách a jsou určeny na výrobu vína, nikoliv pečiva. Chutově se pak dostanete úplně nekam jinam.