Recept Malé pohoštění v alobalu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Malé pohoštění v alobalu

Postup

Na alobalové čtverce klademe 1-2 plátky slaniny, na ni kolečka cibule, po plátku sýra, plátku salámu (plátky vuřta) a navrch dáme opět 1-2 plátky slaniny. Alobal dobře uzavřeme (pozor na případné protržení - vytékala by šťáva), rohy překládáme ke středu, položíme na plech a v dobře vyhřáté troubě peče­me asi 25 minut. Tuto chuťovku je nejjednoduš­ší přendat po dohotovení i s alo­balem na talíř a každý si opatrně rozbaluje sám (pozor - v alobalu je horká pára) a může se i z to­hoto alobalu na talíři jíst. Také můžeme toto pohoštění přendat z alobalu na nahřátý talíř a na něj přelít i případnou šťávu. Na talíři můžeme obložit cibulí nakrájenou na plátky, hořčicí podle své chuti, kapiemi apod. Hodí se zapíjet pivem i vínem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 11.01.05 vloženo
  • 7587x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8-16 plátků anglické slaniny (nebo kladenska pečeně, šun­ky od kosti, cikánského šálu, burgundské šunky apod.)
  • 1 větší cibule
  • 4 plátky ples­nivého sýra nivy zhruba po 60 g na osobu
  • 4 vyšší koleč­ka šunkového salámu (ale stačí na porci i vuřt o váze 80-100 g, oloupaný a podél­ně nakrájený na 3 plátky)
  • 4 čtverce alobalu, které v mís­tě, kam budeme náplň klást potřeme olejem.

Doporučená příloha

  • pečivo, veka, čer­stvý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malé pohoštění v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Malé pohoštění v alobalu

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu

Vyzkoušeno, jen místo cibule jsem dala pórek a přidala ještě čerstvé žampiony. 25 minut bohatě stačilo; a ta šťávička…Nemělo to chybu! Alobal vymazávat netřeba, suroviny jsou dostatečně tučné :-D

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu
:-DDDD :-DDDD :-DDD
Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsme chudí ...

Milá děvčata (doufám, podle přezdívek to vždycky neodhadnu), zcela v duchu Vašich příspěvků můj synovec jednou v zadumání pronesl: „Jsme chudí: jíme plesnivej sýr a pijem starý víno“.
No a nejhorší na tom je, že nejsme chudí jen my, ale chudý je i náš šofér a náš zahradník a naše kuchařka a náš … (kdo byste mi chtěl nadávat, je to jen fór !!!)

Eja
3865 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu

Babi, hihi, plesnivý sýr se mi moc líbí. Ale jinak super mňamka, dovedu si představit, že by se do Alobalu daly přidat ještě různé jiné pochoutky - klidně bych tam dala papriku na kroužky, nebo žampionek na plátky.
P.S. Já osobně jsem se vždycky domnívala, že plísňový sýr je sýr s plísní na povrchu, např. camembert, zatímco Niva a jí podobné se nazývají sýry s modrou plísní. Ale nevím......

vrba
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu

panečku, tohle vypadá báječně a přitom velice jednoduše. Přidávám do oblíbených. Už to vidím, máme nahlášenou návštěvu na výkend… o)))))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku...

Nemyslím si, že to pohoštění je tak malé a když se položí na bramborovou kaši, tak s dobrým salátem to může být ohromná večeře, možná naše dnešní. Někdo mě jednou řekl, že se říká plísňový sýr ;o))), takže nevím?

Zdraví Tě,

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz