Recept Malé pohoštění v alobalu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malé pohoštění v alobalu

Postup

Na alobalové čtverce klademe 1-2 plátky slaniny, na ni kolečka cibule, po plátku sýra, plátku salámu (plátky vuřta) a navrch dáme opět 1-2 plátky slaniny. Alobal dobře uzavřeme (pozor na případné protržení - vytékala by šťáva), rohy překládáme ke středu, položíme na plech a v dobře vyhřáté troubě peče­me asi 25 minut. Tuto chuťovku je nejjednoduš­ší přendat po dohotovení i s alo­balem na talíř a každý si opatrně rozbaluje sám (pozor - v alobalu je horká pára) a může se i z to­hoto alobalu na talíři jíst. Také můžeme toto pohoštění přendat z alobalu na nahřátý talíř a na něj přelít i případnou šťávu. Na talíři můžeme obložit cibulí nakrájenou na plátky, hořčicí podle své chuti, kapiemi apod. Hodí se zapíjet pivem i vínem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 11.01.05 vloženo
  • 6999x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8-16 plátků anglické slaniny (nebo kladenska pečeně, šun­ky od kosti, cikánského šálu, burgundské šunky apod.)
  • 1 větší cibule
  • 4 plátky ples­nivého sýra nivy zhruba po 60 g na osobu
  • 4 vyšší koleč­ka šunkového salámu (ale stačí na porci i vuřt o váze 80-100 g, oloupaný a podél­ně nakrájený na 3 plátky)
  • 4 čtverce alobalu, které v mís­tě, kam budeme náplň klást potřeme olejem.

Doporučená příloha

  • pečivo, veka, čer­stvý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malé pohoštění v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu

Vyzkoušeno, jen místo cibule jsem dala pórek a přidala ještě čerstvé žampiony. 25 minut bohatě stačilo; a ta šťávička…Nemělo to chybu! Alobal vymazávat netřeba, suroviny jsou dostatečně tučné :-D

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu
:-DDDD :-DDDD :-DDD
Pilka
113 příspěvků 25.01.09 03:43
Jsme chudí ...

Milá děvčata (doufám, podle přezdívek to vždycky neodhadnu), zcela v duchu Vašich příspěvků můj synovec jednou v zadumání pronesl: „Jsme chudí: jíme plesnivej sýr a pijem starý víno“.
No a nejhorší na tom je, že nejsme chudí jen my, ale chudý je i náš šofér a náš zahradník a naše kuchařka a náš … (kdo byste mi chtěl nadávat, je to jen fór !!!)

Eja
3858 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu

Babi, hihi, plesnivý sýr se mi moc líbí. Ale jinak super mňamka, dovedu si představit, že by se do Alobalu daly přidat ještě různé jiné pochoutky - klidně bych tam dala papriku na kroužky, nebo žampionek na plátky.
P.S. Já osobně jsem se vždycky domnívala, že plísňový sýr je sýr s plísní na povrchu, např. camembert, zatímco Niva a jí podobné se nazývají sýry s modrou plísní. Ale nevím......

vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malé pohoštění v alobalu

panečku, tohle vypadá báječně a přitom velice jednoduše. Přidávám do oblíbených. Už to vidím, máme nahlášenou návštěvu na výkend… o)))))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku...

Nemyslím si, že to pohoštění je tak malé a když se položí na bramborovou kaši, tak s dobrým salátem to může být ohromná večeře, možná naše dnešní. Někdo mě jednou řekl, že se říká plísňový sýr ;o))), takže nevím?

Zdraví Tě,

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz