Recept Malé Mont Blancs

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Malé Mont Blancs

Postup

Předehřát troubu na 140stupňůC. Vyložit plech pečícím papírem. Pomocí nějaké sklenice 9cm v průměru namalovat 6 kruhů. Otočit papír. Našlehat bílky a postupně zašlehat dovnitř cukr, až jsou bílky tuhé a lesklé. Zašlehat dovnitř vanilkový extrakt. Dát bílky do cukrářského sáčku s hladkou násadkou a nastříkat směrem od středu spirálky ve velikosti nakreslených kroužků. Péct asi 1 hodinu, až jsou pusinky tuhé a křupavé. Hnědnou-li, snížit trochu teplotu. Kuchyňskou špachtlí přendat pusinky na drátěnou mřížku a nechat vystydnout. Kaštanový krém: Do kastrolku dát vodu s cukrem a na mírném ohni nechat přivéct do varu. Vařit asi 5min. za občasného míchání, až se cukr rozpustí. Sundat z ohně a nechat vystydnout. Dát kaštanový krém do mixeru, rozmixovat a když motor běží, pomalu přidávat cukrový syrup, až je krém měkký, ale ještě drží pohromadě (možná nebudete potřebovat všechen syrup). Přidat vanilkový extrakt a promíchat. Přendat do misky. V jiné misce našlehat šlehačku. Jednu velkou lžíci šlehačky zamíchat do kaštanového krému a zbytek dát do chladničky. Do cukrářského sáčku s velkou hvězdičkovou násadkou dát kaštanový krém a nastříkat kónický tvar na pusinky. Nahoru nastříkat, nebo lžičkou navršit trochu šlehačky a na vše položit několik hoblinek. Uschovat v chladničce do podávání. Čokoládová omáčka: V malém kastrolku zahřát čokoládu a šlehačku (neušlehanou) a za stálého míchání čokoládu rozpustit. Sundat z ohně a nechat vychladnout (ne v chladničce!) Podávat na talířcích s omáčkou zvlášť v konvičce. PS: Lze připravit s tuhým čokoládovým pudinkem se lžicí šlehačky dovnitř zamíchané.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 23.06.02 vloženo
  • 6670x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 bílky
  • 100g jemného krystalového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • čokoládové hoblihy podle článku ¨Kouzla s čokoládou¨
  • Kaštanový krém:
  • 60g jemného krystalového cukru
  • 125ml vody
  • 450g konzervy neslazeného kaštanového krému (pasty)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 350ml šlehačky
  • Čokoládová omáčka:
  • 225g čokolády
  • 175ml šlehačky
  • 2 lžíce brandy nebo rumu (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malé Mont Blancs

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Malé Mont Blancs

babi
6360 příspěvků 9.12.10 01:10

jolanko, pridala jsem jenom jeden recept 8-o Ale musim rict, ze mam rada vsechno co je z jedlych kastanu od polevky, pres nadivky po kastanovy krem a jine deserty. Ani to neni tak tazke pouzit syrove kastany a zpracovat je…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

jolana(jolana)
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.12.10 14:56

Mont Blancs je uzasna pochutka . Babi, myslim ze tu je este recept a asi aj od teba…hodil by sa link..by sikovny vyskusal aka to je dobrota…
Skoda ze nemam gastany , ani pyre.. co sa predavaju teraz u nas gastany vsetko to je tak podradne a nechutne az to je nechutne..

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz