Recept Malé Mont Blancs

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malé Mont Blancs

Postup

Předehřát troubu na 140stupňůC. Vyložit plech pečícím papírem. Pomocí nějaké sklenice 9cm v průměru namalovat 6 kruhů. Otočit papír. Našlehat bílky a postupně zašlehat dovnitř cukr, až jsou bílky tuhé a lesklé. Zašlehat dovnitř vanilkový extrakt. Dát bílky do cukrářského sáčku s hladkou násadkou a nastříkat směrem od středu spirálky ve velikosti nakreslených kroužků. Péct asi 1 hodinu, až jsou pusinky tuhé a křupavé. Hnědnou-li, snížit trochu teplotu. Kuchyňskou špachtlí přendat pusinky na drátěnou mřížku a nechat vystydnout. Kaštanový krém: Do kastrolku dát vodu s cukrem a na mírném ohni nechat přivéct do varu. Vařit asi 5min. za občasného míchání, až se cukr rozpustí. Sundat z ohně a nechat vystydnout. Dát kaštanový krém do mixeru, rozmixovat a když motor běží, pomalu přidávat cukrový syrup, až je krém měkký, ale ještě drží pohromadě (možná nebudete potřebovat všechen syrup). Přidat vanilkový extrakt a promíchat. Přendat do misky. V jiné misce našlehat šlehačku. Jednu velkou lžíci šlehačky zamíchat do kaštanového krému a zbytek dát do chladničky. Do cukrářského sáčku s velkou hvězdičkovou násadkou dát kaštanový krém a nastříkat kónický tvar na pusinky. Nahoru nastříkat, nebo lžičkou navršit trochu šlehačky a na vše položit několik hoblinek. Uschovat v chladničce do podávání. Čokoládová omáčka: V malém kastrolku zahřát čokoládu a šlehačku (neušlehanou) a za stálého míchání čokoládu rozpustit. Sundat z ohně a nechat vychladnout (ne v chladničce!) Podávat na talířcích s omáčkou zvlášť v konvičce. PS: Lze připravit s tuhým čokoládovým pudinkem se lžicí šlehačky dovnitř zamíchané.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 23.06.02 vloženo
  • 6405x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 bílky
  • 100g jemného krystalového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • čokoládové hoblihy podle článku ¨Kouzla s čokoládou¨
  • Kaštanový krém:
  • 60g jemného krystalového cukru
  • 125ml vody
  • 450g konzervy neslazeného kaštanového krému (pasty)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 350ml šlehačky
  • Čokoládová omáčka:
  • 225g čokolády
  • 175ml šlehačky
  • 2 lžíce brandy nebo rumu (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malé Mont Blancs

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Malé Mont Blancs

babi
6360 příspěvků 9.12.10 01:10

jolanko, pridala jsem jenom jeden recept 8-o Ale musim rict, ze mam rada vsechno co je z jedlych kastanu od polevky, pres nadivky po kastanovy krem a jine deserty. Ani to neni tak tazke pouzit syrove kastany a zpracovat je…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

jolana(jolana)
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.12.10 14:56

Mont Blancs je uzasna pochutka . Babi, myslim ze tu je este recept a asi aj od teba…hodil by sa link..by sikovny vyskusal aka to je dobrota…
Skoda ze nemam gastany , ani pyre.. co sa predavaju teraz u nas gastany vsetko to je tak podradne a nechutne az to je nechutne..

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz