Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jemenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tradicny jemensky chlieb..pecie sa v tanoori peci..neprekonatelny chutovo..gulicku cesta v sekunde pekar natiahne do velkej 30 cm placky, na nu buchne dalsiu a zas natiahne a pak dalsiu..po vytiahnuti z pece ma okraj skladany ako sukna s dvoma spodnickami , v strede tenucky, chrumkavy..
Urobime hladke poddajne cesto a nechame prikryte pod plast.foliou odpocivat a
dalej postupujeme ako je opisane v uvode.
Doma mozme placku hodit do rury na rozpaleny plech.
Dobru chut
Recept je z kategorií: Domácí chléb
aj len tak je vyborny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.09.13 14:36
Překvapilo mě, že i z plechu chutnal báječně…
Pekla jsem na tvé doporučení k tvému kuřeti:
http://www.labuznik.cz/…neet-degaga/
Takže soudě dle úspěchu, příště chlebík i kuře dvojitou porci bez ohledu na to, že jsme převážně doma jen dva strávníci.
Díky moc!
Jen příště musím placky vytahat ještě slabší
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
5065 příspěvků 21.04.16 10:54
Podobny jemensky chlieb(velmi chutny ) pripravovany na panvici
https://www.youtube.com/watch?…
5065 příspěvků 21.04.16 10:37
Ako sa to robi..
https://www.youtube.com/watch?…
@jolana Chtělo by to tu pícku, z té to musí být stokrát lepší…
Ale o to víc jsem pak byla mile překvapná,
jak se chléb nakonec povedl.

Ten z jednoho plátu vyzkouším určitě také.
Já se přiznám, že jsem měla strach, aby to nechutnalo jako pečené nudle
Přepuštěné máslo mám ve špajzu pořád, tak nebyla jen ta černucha, ale tu nahradila špetka čerstvě drceného barevného pepře.
Famozní jsou u tohoto chleba ty dutiny nafouknuté v místech, kde se placky nespojily…
5065 příspěvků 20.09.13 15:23
Zuzko, ja pozeram
..parada
…mozes piect na tenunko vyvalany len jeden
kusok cesta a potom sa ten chleba vola Rasus (na oba s makcen)

Těším se, až vyzkouším… díky za recept a zdravím
5065 příspěvků 14.09.13 21:01
Tam toho bolo krom vosy

To vypadá super, jen bych opravila ty „vosy“ v ingrediencích
asi 3/4 salky vosy vlaznej