Recept Malajské vepřové Saté

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V mixeru do hladka rozmixovat kokosové mléko, šalotky, zázvor, sůl, pepř a chili papričky. Přendat do mísy a přidat tam kostky vepřového. Dobře je obalit, přikrýt a nechat je marinovatv chladničce 1 - 2 hodiny. Sem tam je promíchat. Potom kostky masa vyjmout z marinády a navlíct je na špejle, asi 4 - 5 na každou. Na středně vysoké teplotě rozehřát po 3 - 5 minut grilovací pánev. Maso potřít olejem a po všech stanách ho osmažit do křupava zvenku a uvnitř tak právě hotového, což potrvá asi 8 - 10 minut. Špejle poskládat na servírovací mísu a ihned je podávat s omáčkou. P.S. Saté je snad nejpopulárnější chuťovka v oblasti Jižní Asie pro pozdní hodiny noční. Najdete ji všude na ulicích na tržnicích, na pojízdných vozících, no jednoduše skoro všude kam jdete. Saté pravděpodobně vzniklo na ostrově Java, ale nyní se považuje za národní specialitu po celé Indonézii. Takto se saté dostalo do Malajzie a odtam do Tajska, kde lidé milují kořeněné jídlo. Avšak saté z Javy je stále ještě to nepálivější. Saté připomíná kebab, ale na rozdíl od něj nikdy neobsahuje zeleninu.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 07.11.06 vloženo
  • 4596x zobrazeno

Ingredience

  • Na 16 jehlí
  • 150 ml konzerva neslazeného kokosového mléka
  • 3 lžíce na drobno posekaných šalotek, nebo červené cibule
  • 1 lžíce oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě pomletého černého pepře
  • 1/2 lžičky na tenulinké plátky nakrájené chili papričky, jako je thajská
  • 900 g vepřové panenky, odblaněné a tuku zbavené, nakrájené na 2.5 cm kostky
  • 1 lžíce rostlinného oleje jako je podzemnicový
  • Kořeněná omáčka z burských oříšků podle receptu "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24277
  • 16 bambusových špejlí předem namočených alespoň na 30 minut

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malajské vepřové Saté

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malajské vepřové Saté - kattie...

zjisté miska kouřící rýže neuškodí ;o), ta se podává takřka ke každému pokrmu.

Příjemný večer Ti přeje,

Labužník kattie02
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malajské vepřové Saté.

Mňam, to bude něco! Předpokládám, že se to asi nepodává se žádnou přílohou?

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malajské vepřové Saté - viktorko...

mrkni se zde, chceš-li Saté ze smíšeného masa z Thajska + omáčky na namáčení , ale mám i kuřecí recept z Indonézie a tak jej později napíši.

Ahoj!

viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malajské vepřové Saté - Babi

toto vypada dobre a urcite vyzkousim. Na kureci Sate bude recept stejny?? Dekuji!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malajské vepřové Saté - jezevče...

máš naprostou pravdu, že to z receptu není jasné! Marináda skoro žádná nezůstane, protože se v ni obalí kostky masa a ta co zůstane tak se vyhodí vzhledem k tomu, že v ni bylo syrové maso. Někdy u některých receptů, kdy je marinády hodně nazbyt, se marináda pořádně povaří, aby se mohla použít třebas jako omáčka. Dík za přečtení receptu!

S pozdravem,

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Malajské vepřové Saté.

Mám dotaz : marináda se vyhodí? Z receptu mi to není jasné /méně chápavý jedinec/.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz