Recept Makrela po řecku (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné vykuchané makrely osolíme a upečeme je na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka. Pak je vyjmeme z pánve a necháme v teple. Do oleje vložíme oloupanou, na kroužky rozkrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, ochutíme cukrem, solí, zalijeme vínem a vše společně na mírném ohni 20 minut dusíme. Poté vložíme do omáčky makrely, prohřejeme je a horké hned s omáčkou podáváme. Zvlášť podáváme kečup. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 26.10.04 vloženo
  • 10404x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g makrely
  • 80 g oleje
  • 80 g cibule
  • 80 g zelených nakládaných oliv
  • 80 g rajčatového protlaku
  • cukr
  • sůl
  • 50 ml červeného vína
  • kečup.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Makrela po řecku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz