Recept Makrela po řecku (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné vykuchané makrely osolíme a upečeme je na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka. Pak je vyjmeme z pánve a necháme v teple. Do oleje vložíme oloupanou, na kroužky rozkrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, ochutíme cukrem, solí, zalijeme vínem a vše společně na mírném ohni 20 minut dusíme. Poté vložíme do omáčky makrely, prohřejeme je a horké hned s omáčkou podáváme. Zvlášť podáváme kečup. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 26.10.04 vloženo
  • 9900x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g makrely
  • 80 g oleje
  • 80 g cibule
  • 80 g zelených nakládaných oliv
  • 80 g rajčatového protlaku
  • cukr
  • sůl
  • 50 ml červeného vína
  • kečup.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Makrela po řecku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz