Recept Makrela po řecku (pro Střelce)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné vykuchané makrely osolíme a upečeme je na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka. Pak je vyjmeme z pánve a necháme v teple. Do oleje vložíme oloupanou, na kroužky rozkrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, ochutíme cukrem, solí, zalijeme vínem a vše společně na mírném ohni 20 minut dusíme. Poté vložíme do omáčky makrely, prohřejeme je a horké hned s omáčkou podáváme. Zvlášť podáváme kečup. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 26.10.04 vloženo
  • 9158x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g makrely
  • 80 g oleje
  • 80 g cibule
  • 80 g zelených nakládaných oliv
  • 80 g rajčatového protlaku
  • cukr
  • sůl
  • 50 ml červeného vína
  • kečup.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Makrela po řecku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz