Recept Makové suflé s červeným vínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Makové suflé s červeným vínem

Postup

1. Bílé pečivo nakrájíme na malé kostky a namočíme ve víně. Předehřejeme troubu na 180 °C. 2. Ušleháme do hebké pěny máslo s me­dem, rumem a citronovou kůrou. Postupně vmícháme opatrně žloutky. Poté přidáme lehce vymačkané bílé pečivo a umletý mák. 3. Bílky se solí a 30 g cukru ušleháme do tuhého sněhu. Postupně zašleháme zbytek cukru a po lžících vmícháme do vaječné hmoty. 4. Vymastíme 8 formiček na suflé, vysype­me je cukrem a naplníme makovou hmo­tou. Do trouby vsuneme pekáček, do které­ho vyrovnáme formičky. Zalijeme do výš­ky 3 cm vařící vodou. Suflé dáme asi na 20 min. do trouby. Poté je vyklopíme na talí­ře a podáváme vlažné, obložené ovocným kompotem.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.03.02 vloženo
  • 3499x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 80 g bílé veky
  • 120 ml suchého červeného vína
  • 140 g měkkého másla
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce rumu
  • strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 7 žloutků
  • 120 g mletého máku
  • 7 bílků
  • špetka solí
  • 100 g cukru
  • máslo na vymaštění
  • cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Makové suflé s červeným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Chilli con carne Chilli con carne
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kuře na medu Kuře na medu
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz