Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1/ přípravu těsta smícháme podle návodu na obalu směs na přípravu makovníku, vodu, olej a vejce. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 2/ Na přípravu švestkové náplně svaříme švestky, víno, cukr, skořicový cukr a za stálého míchání necháme povařit asi 5 minut. Škrob smícháme s vodou a vmícháme do vařicích švestek. Vše ještě necháme přejít varem a sejmeme z plotny. 3/ Vychladlý makový korpus rozřízneme na dvě poloviny a jednu polovinu podélně rozřízneme. Silnější plát položíme na plech a z přeloženého alobalu vytvoříme okraj. Opatrně nalijeme ještě horkou švestkovou náplň, zakryjeme druhým plátem korpusu a uložíme do chladničky. 4/ Na smetanovou náplň ušleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem dotuha a polovinu naneseme na vychladlý korpus. Zakryjeme třetím plátem korpusu a odstraníme okraj z alobalu. 5/ Na ozdobení použijeme druhou polovinu šlehačky. Povrch a okraje řezů potřeme a pomocí cukrářského sáčku libovolně ozdobíme. Okraj řezů posypeme čokoládou a na povrch položíme plátky švestek. Řezy uložíme do chladničky a před podáváním nakrájíme na kousky. TIP: Místo čerstvých švestek můžeme použít dobře okapaný švestkový kompot. Zdroj - časopis Ozdobte si Vánce
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
káva, čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Adventní makové řezy