Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hippolyta Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těžko říct, jestli je to jídlo palestinské, libanonské nebo marocké, každopádně tohle je moje vlastní varianta klasického blízkovýchodního receptu. Použít můžete i jehněčí maso.
Lilky nakrájíme podélně na centimetrové plátky, prosolíme hrubou solí a necháme v cedníku vypotit. V hrnci na malé trošce oleje mezitím opečeme osolené a opepřené kuřecí maso, přidáme cibuli a česnek, pokrájené na plátky a orestujeme. Přisypeme koření, znovu orestujeme a zalijeme vodou tak na prst nad maso. Jedno z rajčat nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu. Vaříme asi hodinu a půl. Maso vyjmeme na talíř a vývar přecedíme. Maso obereme z kostí a natrháme na kousky. Rýži propláchneme, zalijeme vývarem z masa a uvaříme doměkka. Necháme stranou. Lilky osušíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, papírovými utěrkami odsajeme přebytečný tuk. Zbylá rajčata nakrájíme na plátky. Troubu zahřejeme na 200 °C. Dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm pokryjeme plátky lilku, překryjeme vrstvou rýže, na rýži rozprostřeme maso, zase rýži, rajčata, rýži a vršek zakryjeme plátky lilku. Pečeme 40 minut. Podáváme se studenou jogurtovou omáčkou - všechny přísady na omáčku prostě smícháme, koláč svrchu posypeme směsí opražených suchých plodů.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Maklouba - rýže s lilkem a kuřetem
5 příspěvků 9.12.14 12:08
http://www.labuznik.cz/recept/magluba/
nebo
http://www.labuznik.cz/…ryze-naopak/
395 příspěvků 29.11.14 21:52
:- )). Ale že ten vývar s kořením a z opečeného masa je fajn?
Asi to bude moc dobré, ale dělala jsem si pro sebe jednoporcovku z jednoho stehna a skončila jsem ve fázi hotového nepřecezeného vývaru a obraného masa. Pak jsem nějak dostala hlad
. S trochou nudlí to bylo 

Sorry za zneužití receptu