Recept Makarony s omáčkou ze sépie

(Hodnoceno 2x) pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Makarony s omáčkou ze sépie

Postup

1. Sépii rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mrkev a celerovou nať očis­tíme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. 2. Olej rozehřejeme v hrnci. Zeleninu na něm krát­ce podusíme, vmícháme rajský protlak. Zalijeme vývarem a vínem a asi 5 min. povaříme. 3. Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ne­cháme okapat. 4. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, rozčtvrtí­me je, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostky. Bazalku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. 5. Rajčata a sépii přidáme do omáčky a na mírném plameni asi 10 min. dusíme. Ochutíme solí a pep­řem, posypeme bazalkou.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 04.11.01 vloženo
  • 9447x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mražené pokrájené sépie
  • 1 lahůdková cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 celerové natě
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/8 l vývaru (z kostky)
  • 1/8 l bílého vína
  • 250 g makaronů
  • sůl
  • pepř
  • 400 g masitých rajčat
  • bazalka

Doporučená příloha

  • Podáváme s makarony.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.1.16 19:54

Nějakou náhodou se mi podařilo uvařit mrkev al dente a bylo to výborné. Nevařit sépii jsem si netroufl, takže jsem přidal už vařenou. Celerovou nať jsem neměl, ale i tak se vydařilo.

Odkaz na uvaření

Yelen 17.11.12 12:35

Konečně jsem pochopil, že se sépiové kroužky musí vařit jen krátce - přidání do omáčky na posledních 10 minut se mi zdá opravdu ideální. Protlak jsem nahradil passatou - myslím, že je k jemné chuti kroužků vhodnější.
I se špagetami výborné … díky za recept !!

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Makarony s omáčkou ze sépie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz