Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Sépii rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mrkev a celerovou nať očistíme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. 2. Olej rozehřejeme v hrnci. Zeleninu na něm krátce podusíme, vmícháme rajský protlak. Zalijeme vývarem a vínem a asi 5 min. povaříme. 3. Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. 4. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, rozčtvrtíme je, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostky. Bazalku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. 5. Rajčata a sépii přidáme do omáčky a na mírném plameni asi 10 min. dusíme. Ochutíme solí a pepřem, posypeme bazalkou.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Podáváme s makarony.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.1.16 19:54
Nějakou náhodou se mi podařilo uvařit mrkev al dente a bylo to výborné. Nevařit sépii jsem si netroufl, takže jsem přidal už vařenou. Celerovou nať jsem neměl, ale i tak se vydařilo.
Líbí se mi17.11.12 12:35
Konečně jsem pochopil, že se sépiové kroužky musí vařit jen krátce -
přidání do omáčky na posledních 10 minut se mi zdá opravdu ideální.
Protlak jsem nahradil passatou - myslím, že je k jemné chuti kroužků
vhodnější.
I se špagetami výborné … díky za recept !!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Makarony s omáčkou ze sépie