Recept majonéza za 5 minut

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

majonéza za 5 minut

Úvod

je k mání vždy , protože je to rychlovka

Postup

Do mixéru dáme vejce a trochu posolíme. Nahoru dáme alobal ve tvaru misky a uděláme do něj dírku třeba párátkem.
Pustíme mixér na nejnižší rychlost a nalijeme olej do misky z alobalu. Doléváme a sem tam koukneme jak majonéza houstne.
Hotovo je když už olej zůstává na povrchu .
Pak přidáme jednu až dvě lžíce hořčice a ještě mixnem pár sekund.


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.14 vloženo
  • 2277x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Ingredience

  • 3 celá vejce - asi 4 deci až půllitr majonézy
  • olej - asi 2 deci podle potřeby
  • sůl
  • hořčice plnotučná nebo dijonská ...lze i smíchat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

hadashka 31.12.14 13:17

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu majonéza za 5 minut

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
hadashka
19 příspěvků 02.01.15 13:58

Dívala jsem se ještě než jsem sem dala tu svou majonézu, tu už dělám snad 30 let.
Dělám třeba i z mléka a oleje, taky super.
Já třeba ani když najdu recept nedělám dopuntíku podle něj, ale improvizuji.
Takže jen můžu říct, že já ji dělám v mixeru…ten je u nás vytížený.
Nevím co ti vadí.

Příspěvek upraven 02.01.15 v 14:02

 
Cisajda
37 příspěvků 02.01.15 11:33
Majonéza

Já jsem tady objevila tento recept a už jí jinak nedělám. Vždycky se povedla, dochucovat se dá dle libosti, rychlé a vtipné, opravdu. http://www.labuznik.cz/…neza-fofrem/ :D

 
hadashka
19 příspěvků 01.01.15 13:13

Já jsem si na tohle s tím alobalem přišla sama, protože kdo má stát u mixeru s flaškou oleje. A ta vejce i s bílkem jsem pochytila od kamarádky. :)

 
casino
4466 příspěvků 01.01.15 11:50

@ufo65
Ale totok je s tyčákem přeci o úúúplně něčom inom :)

Zde tento rcp, resp. ten postup s alobalem kdybych znal před půlstoletím, tak bych asi již tehdy dělal majonézu par excellence a ne jakousi olejovou majdu, kterou se mi spolehklivě dařilo ze žloutků a oleje pravidelně uklohnit… :mavam:

 
ufo65
44 příspěvků 01.01.15 10:18
majonéza

Už tady je jeden recept a ten je asi lepší i když v žádném případě nechci nijak snižovat kvalitu.Ten recept se jmenuje majonéza fofrem. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz