Recept majonéza za 5 minut
hadashka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
je k mání vždy , protože je to rychlovka
Postup
Do mixéru dáme vejce a trochu posolíme. Nahoru dáme alobal ve tvaru misky a uděláme do něj dírku třeba párátkem. Pustíme mixér na nejnižší rychlost a nalijeme olej do misky z alobalu. Doléváme a sem tam koukneme jak majonéza houstne. Hotovo je když už olej zůstává na povrchu . Pak přidáme jednu až dvě lžíce hořčice a ještě mixnem pár sekund.
- 31.12.14 vloženo
- 3009x zobrazeno
Čas přípravy
- 5 minut
Ingredience
- 3 celá vejce - asi 4 deci až půllitr majonézy
- olej - asi 2 deci podle potřeby
- sůl
- hořčice plnotučná nebo dijonská ...lze i smíchat
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu majonéza za 5 minut
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na majonéza za 5 minut
Dívala jsem se ještě než jsem sem dala tu svou majonézu, tu už dělám snad 30 let.
Dělám třeba i z mléka a oleje, taky super.
Já třeba ani když najdu recept nedělám dopuntíku podle něj, ale improvizuji.
Takže jen můžu říct, že já ji dělám v mixeru…ten je u nás vytížený.
Nevím co ti vadí.
Příspěvek upraven 02.01.15 v 14:02
37 příspěvků 2.1.15 11:33
Já jsem tady objevila tento recept a už jí jinak nedělám. Vždycky se povedla, dochucovat se dá dle libosti, rychlé a vtipné, opravdu. http://www.labuznik.cz/…neza-fofrem/
Já jsem si na tohle s tím alobalem přišla sama, protože kdo má stát u mixeru s flaškou oleje. A ta vejce i s bílkem jsem pochytila od kamarádky.
@ufo65
Ale totok je s tyčákem přeci o úúúplně něčom inom
Zde tento rcp, resp. ten postup s alobalem kdybych znal před půlstoletím, tak bych asi již tehdy dělal majonézu par excellence a ne jakousi olejovou majdu, kterou se mi spolehklivě dařilo ze žloutků a oleje pravidelně uklohnit…
Už tady je jeden recept a ten je asi lepší i když v žádném případě nechci nijak snižovat kvalitu.Ten recept se jmenuje majonéza fofrem.