Recept majonéza za 5 minut

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

majonéza za 5 minut

Úvod

je k mání vždy , protože je to rychlovka

Postup

Do mixéru dáme vejce a trochu posolíme. Nahoru dáme alobal ve tvaru misky a uděláme do něj dírku třeba párátkem.
Pustíme mixér na nejnižší rychlost a nalijeme olej do misky z alobalu. Doléváme a sem tam koukneme jak majonéza houstne.
Hotovo je když už olej zůstává na povrchu .
Pak přidáme jednu až dvě lžíce hořčice a ještě mixnem pár sekund.


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.14 vloženo
  • 2303x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Ingredience

  • 3 celá vejce - asi 4 deci až půllitr majonézy
  • olej - asi 2 deci podle potřeby
  • sůl
  • hořčice plnotučná nebo dijonská ...lze i smíchat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

hadashka 31.12.14 13:17

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu majonéza za 5 minut

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
hadashka
19 příspěvků 02.01.15 13:58

Dívala jsem se ještě než jsem sem dala tu svou majonézu, tu už dělám snad 30 let.
Dělám třeba i z mléka a oleje, taky super.
Já třeba ani když najdu recept nedělám dopuntíku podle něj, ale improvizuji.
Takže jen můžu říct, že já ji dělám v mixeru…ten je u nás vytížený.
Nevím co ti vadí.

Příspěvek upraven 02.01.15 v 14:02

 
Cisajda
37 příspěvků 02.01.15 11:33
Majonéza

Já jsem tady objevila tento recept a už jí jinak nedělám. Vždycky se povedla, dochucovat se dá dle libosti, rychlé a vtipné, opravdu. http://www.labuznik.cz/…neza-fofrem/ :D

 
hadashka
19 příspěvků 01.01.15 13:13

Já jsem si na tohle s tím alobalem přišla sama, protože kdo má stát u mixeru s flaškou oleje. A ta vejce i s bílkem jsem pochytila od kamarádky. :)

 
casino
4473 příspěvků 01.01.15 11:50

@ufo65
Ale totok je s tyčákem přeci o úúúplně něčom inom :)

Zde tento rcp, resp. ten postup s alobalem kdybych znal před půlstoletím, tak bych asi již tehdy dělal majonézu par excellence a ne jakousi olejovou majdu, kterou se mi spolehklivě dařilo ze žloutků a oleje pravidelně uklohnit… :mavam:

 
ufo65
44 příspěvků 01.01.15 10:18
majonéza

Už tady je jeden recept a ten je asi lepší i když v žádném případě nechci nijak snižovat kvalitu.Ten recept se jmenuje majonéza fofrem. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz