Recept Majonéza z vařených vajec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prolisovat vařené žloutky a smíchat je se syrovými. Osolit a za stálého míchání přikapávat oleje. Nejdříve po kapkách a později v tenkém pramínku. Když majonéza zhoustne, ochutíme ji octem, hořčicí, citronovou šťávou a přidáme pepř.

Recept je z kategorií: Majonézy

Nahlásit recept

  • 01.06.03 vloženo
  • 8621x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 vařené žloutky
  • 2 syrové žloutky
  • sůl
  • 1/4l oleje
  • z 1/2 citronu šťávy
  • 2 lžičky vinného estragonového oleje
  • 1/4 lžičky dijónské hořčice, nebo podobné
  • 2 zrnka utlučeného bílého pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Majonéza z vařených vajec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz