Recept Majonéza z tresky Take 2

Wolfg Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Klidně řekněte, že sem ten nápad nepatří. Ale napřed ochutnejte. Nepravý losos se vyrábí mnoho let. Poprvé jsem se s ním setkal v německém Cuxhafen a zachutnal mi. S lososem nemá nic společného, ale tady se chemie aspoň trošku povedla. A hlavně, postup zjednodušit nelze.

Postup

Do vyššího hrnku vložíme žloutek a za stálého šlehání přidáváme po částech obsah vaničky i s olejem. Vznikne tuhá hmota charakteristické barvy. Netřeba žádné ochucovadlo

Recept je z kategorií: Majonézy

Nahlásit recept

  • 21.07.10 vloženo
  • 3927x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 vanička nepravého lososa v oleji (drcená treska, červeně barvená)
  • 1 čerstvý žloutek

Doporučená příloha

  • Bílé pečivo a vejce natvrdo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Majonéza z tresky Take 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Majonéza z tresky Take 2

babi
6360 příspěvků 11.8.10 01:21
Re: Majonéza z tresky Take 2

…tak se jdu poohlidnout co za ryby mohu pouzit. Napad je to vyborny :)

Alis
2617 příspěvků 8.8.10 21:51
Re: Majonéza z tresky Take 2

Chtěla jsem vyzkoušet, lososovou tresku ale neměli. Koupila jsem matesy ala losos, myslela jsem, že matesa nasekám místo tresky. Z oleje a žloutku jsem udělala majonézu, ochutnala - skvělá!!! Byla by škoda drtit do ní maso… Okapané matesy jsem přelila majonézou a vznikl luxusní předkrm, který bych se nestyděla podávat na jakékoli oslavě :)

Díky za nápad :)
Alis

P.S. Dřív jsem mívala výčitky svědomí, že se cpu matesy, teď si budu nadávat, že je jím i s tím olejem

anickav
2904 příspěvků 22.7.10 02:35
Re: Majonéza z tresky Take 2

Že to vyzerá skvele?

svato
1428 příspěvků 22.7.10 01:19
Re: Majonéza z tresky Take 2

Tiež vyskúšam.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.7.10 23:27
Re: Majonéza z tresky Take 2

řekl bych, že určitě, podstatný je ten olej. Jen chuť bude víc lososová! :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.7.10 23:04
Re: Majonéza z tresky Take 2

Půjde to z pravého lososa? Tady v Emericku ten nepravý nějak není.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.7.10 21:54
Re: Majonéza z tresky Take 2

To se mi zamlouvá, zkusím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz