Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z oloupaných a vychlazených vajec vyjmeme žloutky, vložíme do třecí misky (zbylé bílky posekáme a použijeme je na ozdobu salátu) a utřeme je s jednou lžicí hořčice a kávovou lžičkou olivového oleje. Pak po troškách přimícháváme kyselou smetanu, dosolíme a přidáme pokrájenou pažitku nebo kudrnatou petrželku či bylinky. Používáme k přelití zeleninových salátů. Zdroj: Kuchařka z roku 1959
Recept je z kategorií: Majonézy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Majonéza z kyselé smetany
Esme to máš pravdu, změny je někdy zapotřebí, když nemám čas vyřeší to Activie, to je kysaný mléčný výrobek s bifidokulturou nebo bílý jogurt, osolit, přidat bylinky nebo třený česnek a je hotovo.
Jinak tuto majonézu mohu doporučit…je opravdu chutná.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
to musí být moc dobré a musím to vyzkoušet.
Co se týče zálivek na salát, jsem dost ztracená. A změna je někdy třeba.
Díky.