Recept Magdús batenžán ( nakladaný baklažán)

Dharma70 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklažány narežem po dľžke asi 1 cm do hľbky. Stopku odkrojím. Vložím do vriacej vody a chvíľku povarím ( nie dlhšie ako 10 min. ). Scedím, ochladím studenou vodou a nechám odkvapkať. Po vychladnutí vnútro baklažánu posolím a nechám do druhého dňa na sitku odkvapávať. Plnku pripravím tak, že rozotretý cesnak, nasekané ( nie pomleté ! ) orechy, feferónky a petržlenovú vňaťku zmiešam s 0,5 pohára oleja. Do každého baklažánu rovnomerne rozdelím plnku. Poukladám do zaváraninových fliaš vedľa seba a necháme do druhého dňa odstáť. Vzniknutú šťavu opäť vylejem a naplnené baklažány zalejem olejom, aby boli celkom zaliaté a bez uzatvorenia nechám odstáť 3-4 dni. Štrvtý deň flašu uzavriem a nechám najmenej 2 týždne v chlade uležať - “kvasiť”.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 18.06.05 vloženo
  • 5355x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 3 tĂ˝Ĺ

Ingredience

  • asi 1,5 kg malých baklažánov
  • 20 strúčikov cesnaku
  • 1 pohár vlašských orechov
  • 4 malé pálivé papriky ( feferónky )
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 2 poháre oleja ( najlepšie olivového )

Doporučená příloha

  • arabský chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Magdús batenžán ( nakladaný baklažán)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Magdús batenžán ( nakladaný baklažán)

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Magdús batenžán ( nakladaný baklažán) - sim

Keď v týchto dňoch zájdeš na tržnicu, tak určite nájdeš predávať aj mnoho drobných baklažánov - práve terz na jeseň sa vyskytujú tie, čo neskoro zakvitli a už nestihnú dorásť. Čiže, ako sa spieva v pesničke „teraz je ten správny čas!“ :o)

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Magdús batenžán ( nakladaný baklažán)

Toto je velmi dobra vec. Vrta mi v hlave jedna vec: je treba normalne baklazany, ale este ked su malicke? Alebo je to iny druh (predpokladam).
Kde to mam zohnat?
Dakujem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz