Recept Madlenky ze Španělska (mušličky)

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Madlenky ze Španělska (mušličky)

Postup

Předehřát troubu na 175°C. vložit do ní na plechu položené 2 tucty formiček na madeleine/mušle. Našlehat vejce s cukrem do lehka a světle žluta. Postupně a střídavě přidávat mléko a olej s moukou a znovu vše dobře našlehat do lehka. Naplnit formičky asi do 2/3 protože se pečením nafouknou. Péct je do zlatohněda. Trochu zchladlé vyklopit na mřížku a nechat úplně vychladnout. P.S. Ve Španělsku se Madlenky tradičně podávají ke snídani. Ve vesnicích Navarry a Aragonu se tradičně podávají hostům, kteří sem přišli trávit dovolenou. Recept pochází z kláštera ¨Santa Ana¨v Onati. Recept má méně vajec a víc mléka než je běžné.

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách

Nahlásit recept

  • 14.11.03 vloženo
  • 6417x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • asi na 2 tucty:
  • 2 vejce
  • 450ml práškového cukru
  • 300ml mléka
  • 340ml extra panenského olivového oleje
  • 900ml polohrubé mouky
  • 1 lžíce přášku do pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Madlenky ze Španělska (mušličky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz