Recept Madlenky ze Španělska (mušličky)

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Madlenky ze Španělska (mušličky)

Postup

Předehřát troubu na 175°C. vložit do ní na plechu položené 2 tucty formiček na madeleine/mušle. Našlehat vejce s cukrem do lehka a světle žluta. Postupně a střídavě přidávat mléko a olej s moukou a znovu vše dobře našlehat do lehka. Naplnit formičky asi do 2/3 protože se pečením nafouknou. Péct je do zlatohněda. Trochu zchladlé vyklopit na mřížku a nechat úplně vychladnout. P.S. Ve Španělsku se Madlenky tradičně podávají ke snídani. Ve vesnicích Navarry a Aragonu se tradičně podávají hostům, kteří sem přišli trávit dovolenou. Recept pochází z kláštera ¨Santa Ana¨v Onati. Recept má méně vajec a víc mléka než je běžné.

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách

Nahlásit recept

  • 14.11.03 vloženo
  • 6301x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • asi na 2 tucty:
  • 2 vejce
  • 450ml práškového cukru
  • 300ml mléka
  • 340ml extra panenského olivového oleje
  • 900ml polohrubé mouky
  • 1 lžíce přášku do pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Madlenky ze Španělska (mušličky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz