Recept Madeirský chléb Bolo do Coco

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misky dáme mouku, kvasnice a chlebovou pastu. Přidáme malé množství vody se solí a mícháme a hněteme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Potom rozdělíme těsto na 4 - 20 kusů a do každého uděláme hlubší řez do tvaru kříže. Na stůl dáme čistý plátěný ubrus a pomoučíme jej. Poklademe chleby, přikryjeme dalším ubrusem a necháme kynout, dokud se řezy na chlebu neotevřou. Pečeme po obou stranách nad otevřeným ohněm na doběla rozpálené dlaždici nebo kameni. Podáváme ještě vlažné, potřené česnekovým máslem.

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 25.06.07 vloženo
  • 6340x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g žitné mouky
  • 1 kávová lžička kvasnic
  • 50 g chlebové pasty z pekařství
  • sůl a voda dle potřeby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Madeirský chléb Bolo do Coco

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kiti
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Madeirský chléb Bolo do Coco

Na Madeiře jsem byla, ten chlebík byl výborný, podává se tam buď samostatně jako předkrm a nebo k polévce. Vždycky před večeří jsem se musela dost ovládat, abych snědla jen jeden a měla ještě místo na nějakou tu rybičku.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Madeirský chléb Bolo do Coco, Helco

je to jakási pasta pro zachování čerstvosti a měkkosti potravin…

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Madeirský chléb Bolo do Coco

a co to je, ta chlebová pasta? To má být něco jako kvásek, nebo něco úplně jiného?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Madeirský chléb Bolo do Coco

Gegino děkuji, vyzkouším tu pekárnu, mám ji tady kousek od nás.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Madeirský chléb Bolo do Coco, Bedli

jediná firma, o které vím, že by mohla chlebovou pastu poskytnout je tady na této adrese: http://www.lit.cz/pfahnl/news.php?…. Problém je ale v tom, že mají pouze balení něco kolem 20 kg. Běžně v obchodech o ní nevím. Jedině pak zkusit nějakou větší pekárnu…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Madeirský chléb Bolo do Coco

gegino … Portugalsko jsme procestovali skoro křížem krážem, pokud mohu hodnotit z hlediska kulinářského (to slovo jsem nenašla ani ve Slovníku spisovné češtiny), tudíž se vyjadřuji zřejmě špatně, pak se omlouvám…portugalská kuchyně nám vyhovovala, na Madeiře jsem bohužel zatím nebyla i když je to můj sen…zrovna jako tento chlebík. Jen se přeptám, kde u nás seženu chlebovou pastu. Díky moc.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz