Recept Maďarský kapr po srbsku - Rácponty

babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V osolené vodě uvařit brambory ve slupce do měkka. Slít je a nechat vystydnout. Oloupat je a nakrájet na plátky. Každé 3 cm udělat zářezy do kapra na strane kůže. Potom rozdělit filé na 4 porce. Do zářezů vložit plátky slaniny a nakonec kapra osolit. Smíchat mouku s 1/2 lžičky papriky obalit v ní porce kapra. Rozpustit máslo na pánvi a osmažit na něm kapří porce po 1 minutu na každé straně. Očistit papriky od semínek a nakrájet je na kolečka. Rajčata a cubuli nakrájet na kolečka. Vymastit spodek zapékací misky trochou másla a na dno poskládat plátky brambor, osolit je. Na brambory položit porce kapra, na ně plátky papriky, plátky rajčat a nakonec plátky cibule. Smíchat kyselou smetanu se zbytkem másla z pánve a zalít tím obsah zapékací misky.. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 35 - 40 minut. Podávat přímo z misky horké z trouby. Ozdobit kohoutími hřebeny Kohoutí hřebeny: Slanina i s kůží v tlustých plátcích (asi 3 cm). Každých 1 - 1 1/2 cm naříznout 1 - 2 cm hluboké zářezy na straně kůže. Slaninu osmažit do křupava a hněda. Namočit ¨kohoutí hřebeny¨do mleté papriky a udržovat je v teple do podávání. Musí se připravovat těsně před podáváním. P.S. Mhoho maďarských pojmenování míst začíná s ¨Rác¨a mnoho příjmení na Rácz, sož znamená něco jako Srb, srbské. Srbové totož utekli do Maďarska před nepřáteli a vesměs se usadili na březích Dunaje. V 18tém století asi polovina Budy byla obydlena Srby. Ti produkovali kořeněné červené víno nazývané ¨srbský vermut¨produkovaný z kadarka a pinot noir hroznů, kterým se tenkrát kolem Budy dařilo. Vino bylo taktéž velice populární v sousedství Pest a Obuda. PROSIM, na obrázek se podívejte "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=20324

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 24.11.05 vloženo
  • 6083x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g brambor
  • sůl
  • 800 g kapřího filé
  • 100 g uzené slaniny na plátky nakrájené
  • 5 lžic mouky
  • 1 lžička papriky
  • 100 g másla
  • 4 - 5 zelených paprik
  • 2 velká rajčata
  • 2 velké cibule
  • 200 ml kyselé smetany
  • 2 ¨kohoutí hřebeny¨ ze slaniny, nemusí být

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maďarský kapr po srbsku - Rácponty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz