Recept Maďarský guláš 3

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na rozpáleném tuku (rozpuště­né slanině) osmahneme na kost­ky nakrájené maso (asi 2 minu­ty). Teprve potom přidáme na drobno pokrájenou cibuli, mleté papriky (nebo na proužky nakrá­jené čerstvé papriky), kečup (pří­padně oloupaná rajčata), roze­třený česnek, kmín, majoránku. Minutu vše na větším plameni podusíme, podlijeme trochou vody, zasypeme hladkou moukou a necháme za stálého míchání zasmahnout. Mícháme a postup­ně zaléváme vývarem - vodou s 1/2 kostky masoxu. Vše dělá­me v papiňáku, dusíme 40 minut. Dosolíme a dochutíme, aby měl guláš příjemnou ostřejší chuť.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 06.01.04 vloženo
  • 19628x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového masa (plec­ko, krkovička)
  • olej (nebo sla­nina či sádlo)
  • 2 větší cibule
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky (1-2 čerstvé papriky, velmi mírně pálivé)
  • 2 lžíce kečupu (či 2 rajčata)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl
  • 1 strou­žek česneku
  • 1/2 lžičky drce­ného kmínu
  • špetička majo­ránky
  • 2 lžíce hladké mouky.

Doporučená příloha

  • houskový i brambo­rový knedlík, vařené brambory, krupicové noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maďarský guláš 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz