Recept Maďarská zelná polévka " Kohoutí budíček

Eja Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V dostatečném množství vody uvaříme překrájené zelí, maso / rozdělíme na cca čtvrtkilové kusy/, nakrájenou cibuli, trošku utřeného česneku dle chuti a lžičku sekaného kopru. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kousky a vrátíme zpět do polévky. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme do polévky. Klobásku nakrájenou na plátky rovněž dáme do polévky. Okořeníme paprikou. Ve smetaně rozkvedláme trochu mouky a vlijeme do polévky. Provaříme, dochutíme a podáváme. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958, vyzkoušený recept

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 8926x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Ingredience

  • 1 kg kyselého zelí
  • 1 kg uzené krkovičky
  • 250 g debrecínské klobásy či jiné podobné pikantní
  • 250 g cibule
  • 3 dcl kyselé smetany
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl, paprika, kopr, česnek
  • mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maďarská zelná polévka " Kohoutí budíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz