Recept Maďarská žampionová polévka

(Hodnoceno 1x) marmelada Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Maďarská žampionová polévka

Postup

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony odusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku, zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a zvolna vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujonem. Kdo má rád hustší polévky, může do smetany přidat trochu mouky, ale v Maďarsku dělají smetanové polévky řídké. Je to jednoduché, podobně dělám i pórkovou a brokolicovou polévku.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 20.06.05 vloženo
  • 8871x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 25 dkg žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hl. mouky
  • sůl
  • pepř
  • kousek (0,5 cm sušené feferonky)
  • lžička sušeného bujonu
  • 250 ml smetany na vaření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 26.7.20 11:09

Výborná polievka.

Diskuse k receptu Maďarská žampionová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Cuketové placky Cuketové placky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz