Recept Maďarská žampionová polévka
marmelada Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony odusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku, zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a zvolna vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujonem. Kdo má rád hustší polévky, může do smetany přidat trochu mouky, ale v Maďarsku dělají smetanové polévky řídké. Je to jednoduché, podobně dělám i pórkovou a brokolicovou polévku.
Recept je z kategorií: Polévky
- 20.06.05 vloženo
- 17794x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min.
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
- 25 dkg žampionů
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce hl. mouky
- sůl
- pepř
- kousek (0,5 cm sušené feferonky)
- lžička sušeného bujonu
- 250 ml smetany na vaření
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku9.3.22 12:41
Naprosto vynikající polévka! Dal jsem do ní trochu víc mouky, protože máme rádi hustší, a asi půl lžičky mleté sladké papriky. Příště jí musím udělat víc!
Líbí se miDiskuse k receptu Maďarská žampionová polévka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Maďarská žampionová polévka