Recept Maďarská polévka z Bakonyu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vody dáme variť hovädzie mäso, osolíme, prihodíme napr. 10 guličiek čierneho korenia, feferónku. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme kuracie stehno, pokrájanú zeleninu - na rezance a cibuľu - na kocky, dovaríme, dochutíme - príp. aj Vegetou…

Z múky, vajca a trochu vody si pripravíme cesto, vyvaľkáme a nakrájame rezance, vyvaríme vo vode.
(Často sa vyvaľkané cesto iba trhalo do vriacej polievky a uvarilo.)

Mäso pokrájame, rozdelíme do tanierov, pridáme rezance a zalejeme polievkou.
Uvedená dávka je asi pre 5 stravníkov.

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.09 vloženo
  • 3063x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g hovädzieho mäsa
  • 1 kuracie stehno
  • soľ
  • celé čierne korenie - množstvo podľa chuti
  • 1 feferónka
  • cca 200 g koreňovej zeleniny
  • voda
  • 1 vajce a hrubá múka a voda na domáce rezance - nudle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maďarská polévka z Bakonyu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz