Recept Machiavelliho pstruzi

(Hodnoceno 1x) Pupek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Machiavelliho pstruzi

Postup

V lese zasřelíme dva pstruhy, vykucháme je, odslizíme, omyjeme a pokapeme šťávou z jednoho citronu. Necháme aspoň hoďku odležet. Kloboučky žampionů očistíme, pistácie vyloupeme a hrubě nasekáme. Pstruhy osušíme, několika řezy jim zohyzdíme bůčky (já tomu říkám prodloužení žaber až k ocasu), nacpeme jim do pupku nasekané pistácie, zajehlíme a pstruhy obalíme v hladké mouce smíchané se solí, drceným římským kmínem a bílým pepřem. Na pekáčku rozpustíme máslo s olivovým olejem (50:50) a v rozpálené peci z obou stran opečeme pstroužky do kůrčičkova. Při převalování ryb na druhý bok přidáme celé hlavičky žampionů, nasekaný česnek a 1/2 petrželkové nati. Občas kluky zkontrolujeme a zalijeme vypečeným sosíkem (hlavně žampiony). Upečené pstruhy umělecky naaranžujeme na talíře, obložíme opečenými žampiony a zalijeme sosíkem z pekáče. Přidáme půlměsíce citronu, zeleninovou oblohu, kterou mírně osolíme a zastříkneme olivovým olejem a acetem balsamico. Vše mírně posypeme nasekanou kudrnkou. Nevím proč, ale mně k tomu nejvíc jede tokaj... Při jídle se začteme do Machiavelliho Vladaře a přemýšlíme, jakou kulišárnu zase nachystáme na manželku (manžela).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 17.07.05 vloženo
  • 8611x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 pstruzi
  • 2 pstroužky česneku
  • 1 pytlík slaných pistácií
  • 8 malých hlaviček žampionů
  • hladká mouka
  • drcený římský kmín
  • mletý bílý pepř
  • mořská sůl
  • máslo, olivový olej
  • balsamikový ocet
  • kudrnková nať
  • 2 citrony.

Doporučená příloha

  • vařené brambůrky s petržilkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 15.6.14 13:52

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Machiavelliho pstruzi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Machiavelliho pstruzi

exczech
299 příspěvků 16.4.14 02:37
Tokaj?

Desertni vino k rybe me moc nesedi

Příspěvek upraven 16.04.14 v 02:37

marhaba
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Machiavelliho pstruzi - Sněhurko

dovolila bych si malý přípodotek z naší kuchyně - do oné bájné směsi másla a oleje přidat ještě trochu rozškvařené slaninky. Vylepší to prakticky cokoliv, snad vyjma pudinku. Pokud na tom udusíme celer nakrájený na kostičky, omdlíme blahem.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Machiavelliho pstruzi

Olej a máslo rozdělit na férovku – to je jasnačka labůžo klasika… :o)
No a ještě k těm hasrmanskejm pazórám – ono to je spíš o modelování než o vaření. Já jsem do toho receptu, idiot jeden sklerotická, zapomněl napsat, že se nemusíme zdráhat nějaký prst amputovat, abychom to mohli řádně rozpažit. Přiznám se upřímně, na poprvní jsem to taky zkurzkazil, ale napodruhý už to bylo do véčka.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Machiavelliho pstruzi

Pupku,
tohle by se mi mohlo povést snad líp než ty zatracený hastrmanský pracky. Příležitostně recept vyzkouším, až v sádkách ulovíme nějaké ty pstroužky.
A ostatním labužnicím a labužníkům určitě doporučuji vyzkoušet (pokud ještě neznají) kombinaci olej + máslo, půl na půl. Jak říká francouzský manžel mojí labuségry Balinky: „maló olej, maló maslo“. Je to vynikající, kupříkladu i na smažené brambory, které pak podáváme jako přílohu. Nebo na smažení řízků, opékání šalotek, …

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Machiavelliho pstruzi

Pupku tenhle receptík mě potěšil, příští pstroužkové jsou jasní…:o)

Přeji krásnou neděli Toast

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz