Recept Maamoul cukrovi arabske
Jasmina Ben Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Je to cukrovi ktere se dela bezne ve vsech arabskych zemich . Samozrejme kazda zeme ma ruzne odlisnosti . Znam recepty s drozdim , nebo s kypricim praskem a nebo i bez . Toto cukrovi je vzdy plneno naplni :) ta se dava do testa . Pouziva se bud datlove testo , nebo orechova smes . Ja delam i z merunkoveho testa a i s nutelou a orechy :) Proste plnim cim se da :)
Postup
Udelam si testo ze vsech surovin zde a dam ho odpocinout do lednice alespon na 1 hodinu . Pripravim si napln / treba datlove testo / da se koupit primo v arabskych obchodech a nebo delam doma z datli . Datle si dam na chvilku nahrat do trouby - hezky zmeknou a ja je lehce vypeckuji a potom i rozmackam + pridam trochu rozpusteneho masla a vytvorim testo . Pro Maamoul si toto testo jeste ochutim skorici a s vodou z pom. kvetu / kdyz nemate tak nedavejte / Pripravim si mensi kulicky z datloveho testa / stejne velike / tim budu plnit maamoul. Vyndam testo z lednice a udelam si take kulicky ale vetsi . Na dlani si kulicku rozmackam na placicku a vlozim do ni napln a uzavru a hezky zakulatim . Potom ja vkladam do formicky na maamoul / tato formicka se da koupit i u vietnamcu stoji kolem 21 kc / kdo nema formicku muze pouzit jakoukoliv formicku na vanocni cukrovi / kosicky treba / a vtlacit testo tam a hned vyklepnout . Kdyz nemate ani formicku na kosiicky muzete nechat jen tu vyvalenou kulicku a pak kdyz davate na plech tak udelat jen vidlickou ozdobny zarez / na chuti to opravdu nic nemeni /. Tak ze vzdy balim napln do testa , pak dam do formicky a vyklepnu a dam na plech . Pecu na cca 170°C asi 17 az 20 minut . Kdyz delam vice druhu tak si vzdy cukrovi na vrchu oznacim :)
Recept je z kategorií: Cukroví
- 27.07.14 vloženo
- 12897x zobrazeno
Počet porcí
- 90 porcí
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 6 hrnků krupice (semolina )
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek vlazneho mléka
- 2 hrnky rozpuštěného másla
- 2 lžíce instantni droždí
- 4 lžíce voda z pomerancovych kvetu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.7.14 03:01
tak jsem dodala posledni foto aby bylo videt jak to vypada za svetla protoze jsem pekla a fotila vecer a opravdu muj
mobil lepe nezvlada
Diskuse k receptu Maamoul cukrovi arabske
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Maamoul cukrovi arabske
1 příspěvek 14.3.15 19:08
Dobrý den. Mám dotaz, koliko datlí, či v mém případě datlové pasty, je na váš recept (90porcí)třeba prosím.? Mám 1KG balení datlové pasty, bude to ku množství mouky stačit? A ještě mám dotaz na suš. droždí. To dáváte předpokládám v rozpuštěné vlažné vodě, není liž tak? Kolik je třeba vody potom, případně jak s droždím zde postupujete. Děkuji.
Příspěvek upraven 14.03.15 v 19:09
Jolana tak jsem vyfotila
je preci jen dobre dat foto i za svetla
jinak take nemam rada kdyz se nekdo chlubi
s cizima fotkama
Tak ze to beruuu

Dadooa tak ja treba mam ted doma 3 druhy semoliny… jemnou /to je jako nase hruba mouka / pak hrubsi / krupice / a pak mam semolinu z kukurice
Vce je zde semolina 
268 příspěvků 27.7.14 16:52
@Jasmina Ben U nas je semolina predevsim tvrda psenice. Hrubost mleti se casto vubec nezminuje, podstatna je jen surovina.Mne se libi to udelatko na susenky
Příspěvek upraven 27.07.14 v 16:53
5068 příspěvků 27.7.14 16:00
Jasminko, dakujem..maamul poznam…pre mna nemusis fotit, to ja som len tak podotkla mimochodom pre tych co by radi urobili…a o foto sa nehnevaj, pre istotu som napisala ze keby nahodou aby tu nebolo horuco..
Jolana ja bych si nedovolila davat cizi fotky nekam verejne
a pro tebe extra vyfotim maamoul jeste ted
jednou za svetla
aby bylo videt ze je svetly… jinak u nas pece
tak dokavad nema ruzovou spicku 
Semolina je krupice
a teprve potom se rozlisuje jeste na druhy
Ja ziji ve francii a tady je jen mouka a nebo
10 druhu semoliny. A tak se tomu rika i v alzirsku kde jsem nejaky
cas zila…
Ano jsou to moje fotky a vcera v noci foceno
jinak mammoul je svetly jen asi foceni v noci
muj fotak nezvlada

…ale to už se opakuji jako poškrábaná gramodeska

Si myslím, že semolina není až tak
o způsobu mletí, ale o druhu pšenice… 
Co jsem tu ale už dlóóóuho nenapsal ale je: Tak totok se mi líííbí!
(no, až na tu semolinu…; ale třeba to jen blbě chápu
5068 příspěvků 27.7.14 08:37
Jasmin, pekne fotky.. tie fotky su tvoje? pre istotu, aby ti niekto nevycinil..
Len by som dodala k tomu casu pecemnia ze Maamul pecieme ako nase vanilkove rozteky, cize nemal by byt upeceny do zlatava ale do biela..