Recept Maamoul cukrovi arabske

Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maamoul  cukrovi  arabske

Úvod

Je to cukrovi ktere se dela bezne ve vsech arabskych zemich . Samozrejme kazda zeme ma ruzne odlisnosti . Znam recepty s drozdim , nebo s kypricim praskem a nebo i bez . Toto cukrovi je vzdy plneno naplni :) ta se dava do testa . Pouziva se bud datlove testo , nebo orechova smes . Ja delam i z merunkoveho testa a i s nutelou a orechy :) Proste plnim cim se da :)

Postup

Udelam si testo ze vsech surovin zde a dam ho odpocinout do lednice alespon na 1 hodinu .
Pripravim si napln / treba datlove testo /
da se koupit primo v arabskych obchodech a nebo delam doma z datli . Datle si dam na chvilku nahrat do trouby - hezky zmeknou a ja je lehce vypeckuji a potom i rozmackam + pridam trochu rozpusteneho masla a vytvorim testo . Pro Maamoul si toto testo jeste ochutim skorici a s vodou z pom. kvetu / kdyz nemate tak nedavejte /
Pripravim si mensi kulicky z datloveho testa / stejne velike / tim budu plnit maamoul.
Vyndam testo z lednice a udelam si take kulicky ale vetsi . Na dlani si kulicku rozmackam na placicku a vlozim do ni napln a uzavru a hezky zakulatim . Potom ja vkladam do formicky na maamoul / tato formicka se da koupit i u vietnamcu stoji kolem 21 kc / kdo nema formicku muze pouzit jakoukoliv formicku na vanocni cukrovi / kosicky treba / a vtlacit testo tam a hned vyklepnout . Kdyz nemate ani formicku na kosiicky muzete nechat jen tu vyvalenou kulicku a pak kdyz davate na plech tak udelat jen vidlickou ozdobny zarez / na chuti to opravdu nic nemeni /.
Tak ze vzdy balim napln do testa , pak dam do formicky a vyklepnu a dam na plech .
Pecu na cca 170°C asi 17 az 20 minut .

Kdyz delam vice druhu tak si vzdy cukrovi na vrchu oznacim :)

Recept je z kategorií: Cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.07.14 vloženo
  • 4804x zobrazeno

Počet porcí

  • 90 porcí

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 6 hrnků krupice (semolina )
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek vlazneho mléka
  • 2 hrnky rozpuštěného másla
  • 2 lžíce instantni droždí
  • 4 lžíce voda z pomerancovych kvetu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 27.07.14 03:01

tak jsem dodala posledni foto aby bylo videt jak to vypada za svetla :) protoze jsem pekla a fotila vecer a opravdu muj mobil lepe nezvlada :D

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Maamoul cukrovi arabske

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tchičin
1 příspěvek 14.03.15 19:08
DOTAZ

Dobrý den. Mám dotaz, koliko datlí, či v mém případě datlové pasty, je na váš recept (90porcí)třeba prosím.? Mám 1KG balení datlové pasty, bude to ku množství mouky stačit? A ještě mám dotaz na suš. droždí. To dáváte předpokládám v rozpuštěné vlažné vodě, není liž tak? Kolik je třeba vody potom, případně jak s droždím zde postupujete. Děkuji. :?:

Příspěvek upraven 14.03.15 v 19:09

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 17:00

Jolana tak jsem vyfotila :) je preci jen dobre dat foto i za svetla :D jinak take nemam rada kdyz se nekdo chlubi s cizima fotkama :) Tak ze to beruuu :D :lol: :mavam:

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 16:55

Dadooa tak ja treba mam ted doma 3 druhy semoliny… jemnou /to je jako nase hruba mouka / pak hrubsi / krupice / a pak mam semolinu z kukurice :) Vce je zde semolina :D

 
Dadooa
268 příspěvků 27.07.14 16:52

@Jasmina Ben U nas je semolina predevsim tvrda psenice. Hrubost mleti se casto vubec nezminuje, podstatna je jen surovina.Mne se libi to udelatko na susenky :-D

Příspěvek upraven 27.07.14 v 16:53

 
jolana
5064 příspěvků 27.07.14 16:00

Jasminko, dakujem..maamul poznam…pre mna nemusis fotit, to ja som len tak podotkla mimochodom pre tych co by radi urobili…a o foto sa nehnevaj, pre istotu som napisala ze keby nahodou aby tu nebolo horuco.. :mavam:

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 15:35

Jolana ja bych si nedovolila davat cizi fotky nekam verejne :) a pro tebe extra vyfotim maamoul jeste ted jednou za svetla :) aby bylo videt ze je svetly… jinak u nas pece tak dokavad nema ruzovou spicku :)

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 15:32

Semolina je krupice :) a teprve potom se rozlisuje jeste na druhy :) Ja ziji ve francii a tady je jen mouka a nebo 10 druhu semoliny. A tak se tomu rika i v alzirsku kde jsem nejaky cas zila…

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 15:31

Ano jsou to moje fotky a vcera v noci foceno :) jinak mammoul je svetly jen asi foceni v noci muj fotak nezvlada :D :lol:

 
casino
4466 příspěvků 27.07.14 11:34
Nemám rád hrnkové recepty...

…ale to už se opakuji jako poškrábaná gramodeska :)
Co jsem tu ale už dlóóóuho nenapsal ale je: Tak totok se mi líííbí! :palec:
(no, až na tu semolinu…; ale třeba to jen blbě chápu :nevim: Si myslím, že semolina není až tak o způsobu mletí, ale o druhu pšenice… :nevim:

 
jolana
5064 příspěvků 27.07.14 08:37

Jasmin, pekne fotky.. tie fotky su tvoje? pre istotu, aby ti niekto nevycinil..
Len by som dodala k tomu casu pecemnia ze Maamul pecieme ako nase vanilkove rozteky, cize nemal by byt upeceny do zlatava ale do biela.. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Cibulačka Cibulačka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz