Recept Maamoul cukrovi arabske

Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maamoul  cukrovi  arabske

Úvod

Je to cukrovi ktere se dela bezne ve vsech arabskych zemich . Samozrejme kazda zeme ma ruzne odlisnosti . Znam recepty s drozdim , nebo s kypricim praskem a nebo i bez . Toto cukrovi je vzdy plneno naplni :) ta se dava do testa . Pouziva se bud datlove testo , nebo orechova smes . Ja delam i z merunkoveho testa a i s nutelou a orechy :) Proste plnim cim se da :)

Postup

Udelam si testo ze vsech surovin zde a dam ho odpocinout do lednice alespon na 1 hodinu .
Pripravim si napln / treba datlove testo /
da se koupit primo v arabskych obchodech a nebo delam doma z datli . Datle si dam na chvilku nahrat do trouby - hezky zmeknou a ja je lehce vypeckuji a potom i rozmackam + pridam trochu rozpusteneho masla a vytvorim testo . Pro Maamoul si toto testo jeste ochutim skorici a s vodou z pom. kvetu / kdyz nemate tak nedavejte /
Pripravim si mensi kulicky z datloveho testa / stejne velike / tim budu plnit maamoul.
Vyndam testo z lednice a udelam si take kulicky ale vetsi . Na dlani si kulicku rozmackam na placicku a vlozim do ni napln a uzavru a hezky zakulatim . Potom ja vkladam do formicky na maamoul / tato formicka se da koupit i u vietnamcu stoji kolem 21 kc / kdo nema formicku muze pouzit jakoukoliv formicku na vanocni cukrovi / kosicky treba / a vtlacit testo tam a hned vyklepnout . Kdyz nemate ani formicku na kosiicky muzete nechat jen tu vyvalenou kulicku a pak kdyz davate na plech tak udelat jen vidlickou ozdobny zarez / na chuti to opravdu nic nemeni /.
Tak ze vzdy balim napln do testa , pak dam do formicky a vyklepnu a dam na plech .
Pecu na cca 170°C asi 17 az 20 minut .

Kdyz delam vice druhu tak si vzdy cukrovi na vrchu oznacim :)

Recept je z kategorií: Cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.07.14 vloženo
  • 4617x zobrazeno

Počet porcí

  • 90 porcí

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 6 hrnků krupice (semolina )
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek vlazneho mléka
  • 2 hrnky rozpuštěného másla
  • 2 lžíce instantni droždí
  • 4 lžíce voda z pomerancovych kvetu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 27.07.14 03:01

tak jsem dodala posledni foto aby bylo videt jak to vypada za svetla :) protoze jsem pekla a fotila vecer a opravdu muj mobil lepe nezvlada :D

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Maamoul cukrovi arabske

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tchičin
1 příspěvek 14.03.15 19:08
DOTAZ

Dobrý den. Mám dotaz, koliko datlí, či v mém případě datlové pasty, je na váš recept (90porcí)třeba prosím.? Mám 1KG balení datlové pasty, bude to ku množství mouky stačit? A ještě mám dotaz na suš. droždí. To dáváte předpokládám v rozpuštěné vlažné vodě, není liž tak? Kolik je třeba vody potom, případně jak s droždím zde postupujete. Děkuji. :?:

Příspěvek upraven 14.03.15 v 19:09

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 17:00

Jolana tak jsem vyfotila :) je preci jen dobre dat foto i za svetla :D jinak take nemam rada kdyz se nekdo chlubi s cizima fotkama :) Tak ze to beruuu :D :lol: :mavam:

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 16:55

Dadooa tak ja treba mam ted doma 3 druhy semoliny… jemnou /to je jako nase hruba mouka / pak hrubsi / krupice / a pak mam semolinu z kukurice :) Vce je zde semolina :D

 
Dadooa
268 příspěvků 27.07.14 16:52

@Jasmina Ben U nas je semolina predevsim tvrda psenice. Hrubost mleti se casto vubec nezminuje, podstatna je jen surovina.Mne se libi to udelatko na susenky :-D

Příspěvek upraven 27.07.14 v 16:53

 
jolana
5064 příspěvků 27.07.14 16:00

Jasminko, dakujem..maamul poznam…pre mna nemusis fotit, to ja som len tak podotkla mimochodom pre tych co by radi urobili…a o foto sa nehnevaj, pre istotu som napisala ze keby nahodou aby tu nebolo horuco.. :mavam:

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 15:35

Jolana ja bych si nedovolila davat cizi fotky nekam verejne :) a pro tebe extra vyfotim maamoul jeste ted jednou za svetla :) aby bylo videt ze je svetly… jinak u nas pece tak dokavad nema ruzovou spicku :)

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 15:32

Semolina je krupice :) a teprve potom se rozlisuje jeste na druhy :) Ja ziji ve francii a tady je jen mouka a nebo 10 druhu semoliny. A tak se tomu rika i v alzirsku kde jsem nejaky cas zila…

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 27.07.14 15:31

Ano jsou to moje fotky a vcera v noci foceno :) jinak mammoul je svetly jen asi foceni v noci muj fotak nezvlada :D :lol:

 
casino
4463 příspěvků 27.07.14 11:34
Nemám rád hrnkové recepty...

…ale to už se opakuji jako poškrábaná gramodeska :)
Co jsem tu ale už dlóóóuho nenapsal ale je: Tak totok se mi líííbí! :palec:
(no, až na tu semolinu…; ale třeba to jen blbě chápu :nevim: Si myslím, že semolina není až tak o způsobu mletí, ale o druhu pšenice… :nevim:

 
jolana
5064 příspěvků 27.07.14 08:37

Jasmin, pekne fotky.. tie fotky su tvoje? pre istotu, aby ti niekto nevycinil..
Len by som dodala k tomu casu pecemnia ze Maamul pecieme ako nase vanilkove rozteky, cize nemal by byt upeceny do zlatava ale do biela.. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz