Recept Luxusní čokoládový dekadentní dort

Lassienka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Těsto: 90 g másla, 220 g posekané hořké čokolády, 6 opravdu velkých vajec, 100 g jemného krupicového cukru Poleva: 80 g čokolády, 50 g másla Náplň: 1 smetana na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, čerstvé jahody Těsto: v mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, důkladně promícháme necháme trochu zchladnout a vmícháme 6 žloutků. Z bílků ušleháme sníh, když začne tuhnout, přidáváme cukr a dál mícháme do leskla. Ušlehaný sníh opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Pečeme ve vymazané a vysypané rozvírací formě při 190 °C asi 50 minut. Dort zkoušíme ve středu špejlí, zda je propečený. V polovině pečení ho je nutné přikrýt shora papírem, aby se propekl a vršek nespálil. Správně upečený dort se po dopečení a zchladnutí ve středu hodně propadne, pouze jeho okraje zůstanou vysoké. Opatrně ho přemístíme na talíř - nepřeklápíme! (Přesunutí na talíř je nejnáročnější krok, jde to špatně...) Poleva: rozehřejeme čokoládu s máslem a dort s ní celý, včetně propadlého středu, potřeme. Necháme ztuhnout. Náplň: smetanu ušleháme se ztužovačem a vyplníme jí propadlý střed dortu až k jeho okrajům. Ozdobíme čerstvými jahodami (borůvkami, malinami) a dáme vychladit do lednice.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 19.07.06 vloženo
  • 14727x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto: 90 g másla
  • 220 g posekané hořké čokolády
  • 6 opravdu velkých vajec
  • 100 g jemného krupicového cukru
  • Poleva: 80 g čokolády
  • 50 g másla
  • Náplň: 1 smetana na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • čerstvé jahody, maliny, borůvky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Luxusní čokoládový dekadentní dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Luxusní čokoládový dekadentní dort

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Luxusní čokoládový dekadentní dort

Ještě dodávám - dort - jeho krusta při pečení hodně popuká - to je v pořádku. Po upečení vypadá vysušeně, ale to je jen zdání, unitř je krásně vláčný.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz