Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ehqmaster Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pokud chcete polévku "vylepšit" můžete začít s uzenými kostmi - třeba žebry. dejte je vařit, a pak pokračujte podle receptu.... Fazole, zkuste je namočit do vody o den dříve, nebo čočku dejte vařit. Prosím bez soli, jinak se nedočkáte té dobroty nakonec! Vařte s bobkovým listem a několika kuličkami nového koření a pepře - jestli chcete, dejte je do pytlíku... ale vybrat si je může každý sám. Až bude luštěnina skoro hotová, přidejte brambory, sůl a kousek vegety. tak lžíci. Přihoďte vklidu kousek masoxu, nebo podobného dochucovadla (vegeta a spol.) Hm, a teď přijde to zajímavé! - Udělejte si zásmažku - klasika, pár lžic mouky, trocha tuku - a pražit. Jakmile je mouka tak akorát dorůžova, vypněte sporák a nalejte mléko (jakobyste ji ředili vodou) a nalejte do polévky. Dochuťte solí, OCTEM a česnekem - ten opravdu až nakonec. jinak zezelená a bude v polévce vypadat ošklivě. Polévka je výborná s volským okem a chlebem, nebo třeba..... 2-3 dny poté co jste ji uvařily, skoro jako gulášek! Hm - a dáte mi vědět jak vám chutnalo? blaha.pavel@gmail.com
Recept je z kategorií: Luštěninové polévky
volské oko, chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.3.13 20:14
Moc dobrá. Jenom čas přípravy 30 min opravdu neodpovídá. Fazole jsem měla namočené, ale i tak se dlouho vařily. Jsem v cizině a český ocet tu nemám, vinný jsem použít nechtěla, nemám ráda jeho vůni, tak jsem do polévky vymačkala celý citron a ještě jsem dala na stůl měsíčky citronu. Vařila jsem to manželovi a třem zaměstnancům, všechno cizinci a nemohli si to vynachválit.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Luštěninová polévka (fazole, čočka....?)