Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
nlenka2 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Výborný pokrm pro nečekané návštěvy. Na stole dlouho nevydrží
Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180-200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5-10 vteřin. Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut. Nakonec přidáme 20g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snackách zchladit 5-10 min v lednici. Až ochutnáte, pochopíte :) Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lupínky v čokoládě
740 příspěvků 10.12.11 09:59
Jeeeejda, ja som si az teraz spomenula na ten polotovar, co sa hadzal do oleja a zvacsoval svoj objem. To sa este predava ?????? Neskutocne, ze som na to zabudla. Tiez nam to rodicia robievali
Mi to pripomenulo detstvo 
2452 příspěvků 9.12.11 12:45
Není to tohle? http://www.hotsnack.cz/eshop/ - na té stránce je totiž i podobný recept: http://www.hotsnack.cz/recepty/
Musím se ale přiznat, že tyhle lupínky neznám, jen ty krevetové, co o nich píše esme. Když jsem byla malá, občas se daly koupit, pak zmizely z trhu. Teď už se zase koupit dají, třeba ve vietnamské tržnici: http://olomoucka.posterous.com/krevetove-cipsy
1 příspěvek 9.12.11 11:47
hezký den, to jsou lupínky na smažení z pšenice. Mamča nám je dělala jako dětem. Hodi se do oleje a vyrostou během chvilky
. Neco jak krekry z obchodu ale lepsi
Hooodne dlouho jsem je nemela.
4813 příspěvků 9.12.11 00:06
Wydro, zkoumala jsem zvětšený obrázek.
Některé ty lupínky mi připadají jako smažené lupínky brambor (potato crisps) a některé zase jako Krevetové krekry (prawn crackers). Ty druhé prodávají Asijci. Vypadají jako malá průsvitná plastikov kolečka a když se hodí do rozpáleného oleje, rychle se „nafouknou“. Tak nevím.
S čokoládou si to nedovedu představit. Je to polité ještě něčím červeným… Že by kečupem?
Jake lupinky ke smazeni? Neznam takove zadne , ale umim si predstavit, ze si koupim pytel cornflakes a poleju rozpustenou cokoladovou polevou.
Spis by se to hodila nekam mezi „dobre napady“ nez jako recept.
Příspěvek upraven 08.12.11 v 23:27