Recept Lunexové rožky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Urobíme kvások a z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť 1/2 hodiny. Masu rozdelíme na 8 častí, každú postupne rozgúľame, potrieme olejom, rozkrojíme na 8 trojuholníkov a každý stočíme do rožka. Natrieme žĺtkom, posypeme sézamom alebo syrom a upečieme do ružova.

Recept je z kategorií: Rohlíky

Nahlásit recept

  • 04.03.10 vloženo
  • 4651x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 140 g taveného syra
  • 1 celé vajco + žĺtok na potretie
  • 1/2 dl mlieka
  • 30 g droždia
  • soľ

Doporučená příloha

  • mlieko, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lunexové rožky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pamela
68 příspěvků 06.03.10 17:13
Re: Lunexové rožky

Mela by Jarina upresnit gramaz,snad by to nemel byt problem......­.dekuji za vsechny,kteri chteji recept vyzkouset!!!!!!!!!­!! myslim toho syra......

pekarka
410 příspěvků 06.03.10 16:00
Re: Lunexové rožky

Tak jsem to skoukla a palmarin je skoro to samé jako u nás, stela, hera a jiné cukrářské tuky. Ale protože sýry jsou různé mohla by být uvedená gramáž a pak by to mělo být zaměnitelné. kusy je dost obecné, mohou to být menší kostky, větší- jak píš kltko. Ale recept vypadá zajímavě.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.10 20:04
Re: Lunexové rožky - midlo

nechám to na autorku, ale lunex okrem trojuholníkov je rovnako aj v obdĺžnikoch po cca 80 - 100 g (dnes si človek nemôže byť ničím istý, z dôvodu ceny má rovnaký rozmer menšiu hrúbku a nižšiu gramáž) ;o)

midla
266 příspěvků 05.03.10 18:01
Re: Lunexové rožky

Mohlo tam být přinejmenším, že jsou to trohúhelníčky (což jsem si vygooglila). Aby alespoň trochu seděla gramáž. Tři trojúhelníčky jsou cca 52 g, kdežto 3 kusy Apetita v hranaté krabičce je myslím 150 g.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.10 17:47
Re: Lunexové rožky

palmarin je stužený rastlinný tuk, hlavne na báze palmového (kokosového), ekvivalentne ktorýkoľvek podobný, určený na prípravu jemných múčnikov a cesta "http://www.pal­magroup.eu/?pro­dukt&produkt=pal­marin-250g

pamela
68 příspěvků 05.03.10 17:11
Re: Lunexové rožky

Palmarin je zrejme na Sloívensku druh rostlinneho tuku a syr Lunex lze urcite nahradit tavenym syrem Apetito.Aspon si to myslim.......­..vyzkousim.

midla
266 příspěvků 05.03.10 15:58
Re: Lunexové rožky

Problém je ten, že ten recept je v Čechách špatně použitelný:
Palmarin= margarin?
Lunex co je to za sýr?
Asi by mělo větší smysl v ingrediencích neuvádět jen komerční názvy potravin či surovin, které beztak dlouho na trhu nemusí ani vydržet.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz