Recept Lunexové rožky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Urobíme kvások a z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť 1/2 hodiny. Masu rozdelíme na 8 častí, každú postupne rozgúľame, potrieme olejom, rozkrojíme na 8 trojuholníkov a každý stočíme do rožka. Natrieme žĺtkom, posypeme sézamom alebo syrom a upečieme do ružova.

Recept je z kategorií: Rohlíky


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.03.10 vloženo
  • 4372x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 140 g taveného syra
  • 1 celé vajco + žĺtok na potretie
  • 1/2 dl mlieka
  • 30 g droždia
  • soľ

Doporučená příloha

  • mlieko, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lunexové rožky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
pamela
68 příspěvků 06.03.10 17:13
Re: Lunexové rožky

Mela by Jarina upresnit gramaz,snad by to nemel byt problem......­.dekuji za vsechny,kteri chteji recept vyzkouset!!!!!!!!!­!! myslim toho syra......

 
pekarka
410 příspěvků 06.03.10 16:00
Re: Lunexové rožky

Tak jsem to skoukla a palmarin je skoro to samé jako u nás, stela, hera a jiné cukrářské tuky. Ale protože sýry jsou různé mohla by být uvedená gramáž a pak by to mělo být zaměnitelné. kusy je dost obecné, mohou to být menší kostky, větší- jak píš kltko. Ale recept vypadá zajímavě.

 
kltko  05.03.10 20:04
Re: Lunexové rožky - midlo

nechám to na autorku, ale lunex okrem trojuholníkov je rovnako aj v obdĺžnikoch po cca 80 - 100 g (dnes si človek nemôže byť ničím istý, z dôvodu ceny má rovnaký rozmer menšiu hrúbku a nižšiu gramáž) ;o)

 
midla
266 příspěvků 05.03.10 18:01
Re: Lunexové rožky

Mohlo tam být přinejmenším, že jsou to trohúhelníčky (což jsem si vygooglila). Aby alespoň trochu seděla gramáž. Tři trojúhelníčky jsou cca 52 g, kdežto 3 kusy Apetita v hranaté krabičce je myslím 150 g.

 
kltko  05.03.10 17:47
Re: Lunexové rožky

palmarin je stužený rastlinný tuk, hlavne na báze palmového (kokosového), ekvivalentne ktorýkoľvek podobný, určený na prípravu jemných múčnikov a cesta "http://www.pal­magroup.eu/?pro­dukt&produkt=pal­marin-250g

 
pamela
68 příspěvků 05.03.10 17:11
Re: Lunexové rožky

Palmarin je zrejme na Sloívensku druh rostlinneho tuku a syr Lunex lze urcite nahradit tavenym syrem Apetito.Aspon si to myslim.......­..vyzkousim.

 
midla
266 příspěvků 05.03.10 15:58
Re: Lunexové rožky

Problém je ten, že ten recept je v Čechách špatně použitelný:
Palmarin= margarin?
Lunex co je to za sýr?
Asi by mělo větší smysl v ingrediencích neuvádět jen komerční názvy potravin či surovin, které beztak dlouho na trhu nemusí ani vydržet.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz