Recept LULJA KABÁB

sahrazad Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo vejce a hmotu dobře propracujeme. Potom směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků. Lulja kabáb rožníme nejlépe nad žhavým dřevěným uhlím na grilu nebo na elektrickém grilu. Lulja kabáb zavinujeme do lavaše /tuhé placky/. Nakonec posypeme sumachem, obložíme kolečky cibule a rajčaty opečenými na rožni nebo čerstvými. Lavaš připravujeme tak, že smícháme mouku a vodu v tuhé těsto, které vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Před podáváním placky potřeme vodou aby změkly.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 03.02.07 vloženo
  • 5954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 m.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g skopového nebo hovězího masa
  • 20 g tuku nebo 1 vejce na spojení
  • 1 střední cibule
  • natě mladé cibulky nebo pórku
  • zelené natě - koriandru, petrželky a bazalky
  • 40 g pšeničné mouky
  • sumach
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • lavaš

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu LULJA KABÁB

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na LULJA KABÁB

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: LULJA KABÁB- kamilio,

Herba Magica wwwbylinky.com za 9 korun, mají 25 g balíček Sumah. Mají celkově výborný výběr!

Zdravi,

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: LULJA KABÁB - kamilio

sumah se dá sehnat třeba v e-shopu ""Koření od Antonína"":http://www.koreni.cz/detail.php?… … ale určitě i speciálky na koření o něm budou vědět…

přeji hezký večer

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
LULJA KABÁB - sahrazad

Po přečtení Tvých orientálních receptů mají mé chuťové buňky poplach. Hned bych něco takového zakousl. Zajímalo by mě, zda se dá u nás (myslím tím ČR) někde sehnat sumach. Poradí nějaký kuchařský orientalista?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz