Recept Luxembourgské dršťky

babi Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omáčka: Osmažit kůži a odřezky z drštěk, vepřovou kůži, nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a celer. Přidat tymián a bobkový list. Přilít obojí vína, přidat rajčatovou pastu a uvolnit usedliny na spodku pánve. Přidat kuřecí vývar a nechat zredukovat, až omáčka zhoustne. Přelít přes síto a zašlehat dovnitř máslo. Osolit a opepřit. Vařit dršťky, hřebíčky a polévkovou zeleninu v osolené vodě po 2 hodiny. Slít přes síto a nechat vystydnout. Nakrájet na kosodelníky (diamantové tvary). Obalit v mouce, žloutku a strouhance. Posekat okurky a oloupaná, semínek zbavená rajčata. Osmažit dršťky na másle do zlatova. Uvařit brambory ve slané vodě a propasírovat je. Přidat okurky a rajčata do omáčky, osolit, opepřit a nechat vychladnout. Na každý talíř položit dva kousky drštěk, trochu brambor a velkou lžíci omáčky. Ozdobit zelenou petrželkou, osmaženou na másle. P.S.: Tradiční luxemburgský pokrm zvaný ¨Kuddelfleck¨ z restaurace ¨Léa Lister¨. Šéfkuchařka Ĺéa Lister je držitelkou nejvyššího gastronomického vyznamenání ¨Bocuse d´Or¨ z francouzkého města Lyons, které obdržela od samotného Paul Bocuse.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 5885x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2 kg očištěných a předvařených drštěk (nejlépe vrchní část žaludku), dobré kvality, aby zůstaly měkké a musí být uříznuté úplně rovně
  • 1 cibule + 2 zapíchnuté hřebíčky
  • 1/2 pórku
  • 2 vejce
  • 3 1/2 lžic (100g) mouky
  • 200g (2 hrnky) strouhanky
  • 3 1/2 lžic (50g) másla na smažení
  • Omáčka:
  • odkrojky drštěk, nakrájené na kostky
  • vepřová kůže, nakrájná na kousky
  • 1 hnědá šalotka
  • 2 rajčata
  • 4 malé kyselé okurky
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • 500ml (2 hrnky) kuřecího vývaru
  • 6 1/2 lžic (100ml) madérského vína
  • 250ml (1 hrnek) suchého, bílého vína
  • 1 mrkev
  • 1/2 celeru
  • tymián, bobkový list
  • kousek másla
  • sůl a pepř
  • 200g moučných brambor
  • petrželka osmažená na trošce másla na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Luxembourgské dršťky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz