Recept Luxembourgské dršťky

babi Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omáčka: Osmažit kůži a odřezky z drštěk, vepřovou kůži, nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a celer. Přidat tymián a bobkový list. Přilít obojí vína, přidat rajčatovou pastu a uvolnit usedliny na spodku pánve. Přidat kuřecí vývar a nechat zredukovat, až omáčka zhoustne. Přelít přes síto a zašlehat dovnitř máslo. Osolit a opepřit. Vařit dršťky, hřebíčky a polévkovou zeleninu v osolené vodě po 2 hodiny. Slít přes síto a nechat vystydnout. Nakrájet na kosodelníky (diamantové tvary). Obalit v mouce, žloutku a strouhance. Posekat okurky a oloupaná, semínek zbavená rajčata. Osmažit dršťky na másle do zlatova. Uvařit brambory ve slané vodě a propasírovat je. Přidat okurky a rajčata do omáčky, osolit, opepřit a nechat vychladnout. Na každý talíř položit dva kousky drštěk, trochu brambor a velkou lžíci omáčky. Ozdobit zelenou petrželkou, osmaženou na másle. P.S.: Tradiční luxemburgský pokrm zvaný ¨Kuddelfleck¨ z restaurace ¨Léa Lister¨. Šéfkuchařka Ĺéa Lister je držitelkou nejvyššího gastronomického vyznamenání ¨Bocuse d´Or¨ z francouzkého města Lyons, které obdržela od samotného Paul Bocuse.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 6609x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2 kg očištěných a předvařených drštěk (nejlépe vrchní část žaludku), dobré kvality, aby zůstaly měkké a musí být uříznuté úplně rovně
  • 1 cibule + 2 zapíchnuté hřebíčky
  • 1/2 pórku
  • 2 vejce
  • 3 1/2 lžic (100g) mouky
  • 200g (2 hrnky) strouhanky
  • 3 1/2 lžic (50g) másla na smažení
  • Omáčka:
  • odkrojky drštěk, nakrájené na kostky
  • vepřová kůže, nakrájná na kousky
  • 1 hnědá šalotka
  • 2 rajčata
  • 4 malé kyselé okurky
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • 500ml (2 hrnky) kuřecího vývaru
  • 6 1/2 lžic (100ml) madérského vína
  • 250ml (1 hrnek) suchého, bílého vína
  • 1 mrkev
  • 1/2 celeru
  • tymián, bobkový list
  • kousek másla
  • sůl a pepř
  • 200g moučných brambor
  • petrželka osmažená na trošce másla na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Luxembourgské dršťky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Květáková polévka Květáková polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz