Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omáčka: Osmažit kůži a odřezky z drštěk, vepřovou kůži, nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a celer. Přidat tymián a bobkový list. Přilít obojí vína, přidat rajčatovou pastu a uvolnit usedliny na spodku pánve. Přidat kuřecí vývar a nechat zredukovat, až omáčka zhoustne. Přelít přes síto a zašlehat dovnitř máslo. Osolit a opepřit. Vařit dršťky, hřebíčky a polévkovou zeleninu v osolené vodě po 2 hodiny. Slít přes síto a nechat vystydnout. Nakrájet na kosodelníky (diamantové tvary). Obalit v mouce, žloutku a strouhance. Posekat okurky a oloupaná, semínek zbavená rajčata. Osmažit dršťky na másle do zlatova. Uvařit brambory ve slané vodě a propasírovat je. Přidat okurky a rajčata do omáčky, osolit, opepřit a nechat vychladnout. Na každý talíř položit dva kousky drštěk, trochu brambor a velkou lžíci omáčky. Ozdobit zelenou petrželkou, osmaženou na másle. P.S.: Tradiční luxemburgský pokrm zvaný ¨Kuddelfleck¨ z restaurace ¨Léa Lister¨. Šéfkuchařka Ĺéa Lister je držitelkou nejvyššího gastronomického vyznamenání ¨Bocuse d´Or¨ z francouzkého města Lyons, které obdržela od samotného Paul Bocuse.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Luxembourgské dršťky