Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bůček pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vysypeme mouku, osmažíme ji, vysypeme papriku a už jen promícháme. Jíšku zalijeme vývarem z masového bujónu, vložíme zelí (pokud je příliš kyselé, propláchneme ho) a vaříme asi 30 minut. Často promícháme. Ke konci varu přidáme na kostičky pokrájené brambory ( můžeme je uvařit i zvlášť), na kolečka nakrájenou klobásu a párek a vaříme až jsou brambory měkké. Pak polévku dochutíme solí a pepřem, vmíchaný utřený, nebo na plátky nakrájený česnek a už nevaříme. Polévku můžeme doplnit nasekanou petrželkou nebo pažitkou, špetkou majoránky nebo čerstvým libíčkem. Místo se zelím můžeme polévku vařit s předem namočenými fazolemi, s paprikovými lusky a rajčaty nebo s fazolkami.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.1.13 09:13
Já měla jen červené zelí, takže to ve finále vypadá trochu jako boršč…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lucemburská přesnídávková zelňačka