Recept Lozižan

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Olej na pánvi ohřejeme, sundáme z ohně, přidáme utřený česnek, chvíli mícháme a nakonec přidáme práškovou papriku. Necháme vychladit.

Uchováme ve skleněné nádobě se zabroušenou zátkou. Lozižanem ochucujeme horké vařené těstoviny, které pak posypeme strouhaným sýrem.

Dále je vhodný do polévek ze skopového masa nebo podle svého uvážení.

Zdroj: Speciality sovětské kuchyně - Uzbekistán

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 07.05.08 vloženo
  • 3725x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g vyloupaných stroužků česneku
  • 50 g rostlinného oleje
  • 20 g červené mleté papriky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lozižan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

to jsem zvedava..vypada to uzasne!!! Uz nekdo zkusil?

Příspěvek upraven 04.12.11 v 05:05

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

Ewo jak píšu, tak jsem i udělala. Ten olej opravdu zahřát co to jde, jak se začne kudrnatit … sundat. Kudrnatit je můj výraz, olej začíná vřít, ale nepřepaluje se, no asi tak jako když vkládáme řízky na smažení. Opravdu jde o uvolnění silic.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lozižan, Ewi

myslím, že jde jen o to, aby se uvolnila chuť a vůně česneku a papriky. Olej bude horký a pánev taky hned není studená, takže to stačí…tedy snad je to tak. Budu dělat zítra, mám jen jednu paličku česneku :o( A pak si to zamíchám do špaget :o)

ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

Bedlo,píšeš: sundáme z ohně. Už nevrátíme? Ten česnek a paprika se vmíchají mimo oheň?

ildig
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

3 neděle - to stihnem…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

Ildig dala jsem to pro jistotu do chladničky a do 3 neděl spotřebovala. Chce to vyzkoušet.

ildig
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

Česnek u nás hodně brzo klíčí a vyschne, skusím to i bez papariky - na topinky. Jak dlouho to vydrží?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

Spiser, to díky. Sama jsem zvědava, to sušení mě nenapadlo. Jinak je to prima koření v pohotovosti.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lozižan

Bedlo, tohle zcela urcite udelám. Zkusím to potom ususit v moji elektrické susárne. Mozná se to nepovede ale za vyzkousení to stojí.
Díky za recept!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz