Recept Lovački djuveč – lovecký džuveč

Drobek Slovinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V kastrolu rozškvařte slaninu, vyndejte. Zezlátnete cibulku, přidejte česnek a osmahnete, přidejte mrkev a ještě 5 minut opékejte. Vraťte slaninu, vmíchejte vodu a ocet, maso, sůl a trošku pepře. Uveďte do varu a zvolna vařte až je maso skoro měkké. Vmíchejte rýži, papriky a vývar, duste až je rýže měkká. Přilévejte vodu, pokud nebude dost tekutiny.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 9017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 plátků anglické slaniny, nakrájené nadrobno
  • 1/4 kila hovězího, v podstatě jakéhokoli, divočina by byla správnější.
  • 1 velká cibule, nadrobno nakrájená
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 větší mrkev, očištěná a na kolečka nakrájená
  • 0,5 l vody
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 0,25 l syrové rýže, předvařená je lepší
  • 2 zelené papriky, na proužky
  • 0,25 l vývaru
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lovački djuveč – lovecký džuveč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lovački djuveč – lovecký džuveč

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.6.11 16:53

Dzuvec se dela s hovezim prednim bez kosti nebo s veprovym masem, hodne casto bez masa !
Lovecky bych delala z nejakyho kance nebo muflona. Maso se udela na zakladu do polomekka a pak se prida zelenina a ryze. Dzuvec je vynikajici !

Příspěvek upraven 06.06.11 v 16:54

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.6.11 12:13

Pokud maso schází, co ho tedy doplnit…? :?:

Lenemia
2 příspěvky 6.6.11 11:18

Masem není myšlena slanina. Maso v receptu schází. Dnes se zvykne dávat maso hovězí, ale ve skutečnosti, protože se jedná o „Lovački“ (myslivecký) džuveč, tak originální srbský recept používa maso z divočáka.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lovački djuveč – lovecký džuveč

Možná je masem myšlena ta slanina.
Krom té v ingrediencích jiné maso nevidím.
Přesto je to pěkná inspirace.

Když jsem byla malá chodila jsem při návštěvě Prahy s maminkou na Václavák k Vaňhovi na oběd. Jelikož jsem ryby neměla moc ráda (a nemám dodnes), objednávala mi maminka Džuveč s hranolky (tenkrát byly ještě rodu mužského).
V tomto džuveči byla určitě ryba a moc mi to chutnalo.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Autorka zapomněla uvést, o jaký druh masa

se v receptu jedná…:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz